{ "title": "Börek Tarifleri Yufka", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-tarifleri-yufka.jpg", "date": "20.01.2024 16:04:31", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Börek tarifleri yufka, Yufka ile yapılan börek tarifleri, pratik olmasının yanı sıra uygun malzemeler kullanıldığı zaman oldukça lezzetli sonuçlar doğurmaktadır. Bu yazımızda sizlere evinizde hamur açma derdi olmadan yufka ile kolaylıkla yapabileceğiniz ve hazırlarını aratmayan, börek tarifleri sunuyoruz.

Peynirli Yufka Böreği Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Bir tavaya tereyağı ile ince ince doğranmış soğanlar koyulur ve soğanlar pembeleşene dek kavrulur. Kavrulan soğanların içine kırmızı pul biber eklenir ve karıştırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan malzemelerin içine ezilmiş beyaz peynir eklenerek iyice karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanarak, yufkalardan biri tepsiye karışık şekilde serilir. Ardından tepsiye ikinci yufka yerleşrtirilir ve ikinci yufkanın her yerine hazırlanmış olan harçtan koyulur. Kalan yufkalar da karışık şekilde tepsiye yerleştirilir ve tepsideki yufkalar servis edilecek büyüklükte dilimlenir. Bir kâsede yumurtalar, süt, sıvı yağ ve yoğurt iyice çırpılır ve tepsideki böreğin üzerine dökülür. Börek bir saat dinlendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam gezdirilir. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Midye Börek Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Bir adet yufka dört eşit parçaya bölünerek, üst tarafı aşağı gelecek şekilde serilir. Yufkanın üzerine, eritilmiş margarin ile su karıştırılarak sürülür. Her parça uç tarafından tutulup yukarı doğru büzdürülerek kelebek şeklini alacak şekilde birleştirilerek serilir. Birleşen yere peynirli harçtan koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülen yufkalar tepsiye dizilerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Haşhaşlı Börek Malzemeleri
Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır?

Soğanları küçük küçük doğrayarak bir tavada kavurun ve üzerine, haşlanıp küp-küp doğranmış patatesler ile baharatları ekleyin. Bir kaba haşhaş, yağ ve süyü koyup, karıştırın. Bir yufkayı serin ve üzerine, sostan 4 kaşık kadar iyice sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını birleştirerek, kuru kalan yerlere de azar azar bu sostan sürün. Sürme işleminden sonra, uzun kenarları tekrar ortadan birleştirin ve kare şekli oluşmasını sağlayın. Kare şeklindeki yufkatyı dört eşit parçaya bölerek her parçanın üzerine sostan azar azar sürün. Kare şeklindeki yufkaların orta kısımlarına önceden hazırladığınız patatesli iç malzemesinden bir kaşık kadar koyup kareleri bohça gibi katlayın. Önceden yağlanmış tepsiye kat yerleri aşağıda olacak şekilde dizin ve kalan sosu üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }