{ "title": "Börek Tarifleri Peynirli", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-tarifleri-peynirli.jpg", "date": "21.01.2024 09:54:19", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli şekiller verilerek hazırlanabilir ve sunumu da gayet şık olur.

Peynirli sigara böreği yapımı için gerekli malzemeler
Peynirli sigara böreği nasıl yapılır?

Hazırlaması oldukça kolay olan bir tariftir. Bir kâseye peynir rendelenir ve üzerine maydanozlar kıyılır ve karıştırılır ardından yufkalar açılır ve önce artı şeklinde dörde sonra her parça tekrar ikiye bölünerek üçgen parçalar elde edilir ve bu parçaların geniş kısımlarına peynir konularak sarılır tüm hepsi sarılınca geniş bir kızartma tavasına iki su bardağı kadar sıvı yağ konur ve börekler kızarıncaya kadar pişirilir ardından kâğıt havlu serilmiş servis tabağına alınır fazla yağı çektirilir ve ardından servis edilir.

Peynirli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Peynirli börek nasıl yapılır?

Kaşar peynir ve beyaz peynir rendelenir ve üzerine maydanoz ince ince doğranır ve karıştırılır. Sosu için yumurta, süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı iyice çırpılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine sos sürülür ikinci ve üçüncü yufkada serilip üzerine sos sürülür ve üçüncü yufkanın üzerine peynirli harç dökülür ve tekrar diğer üç yufka her katına sos sürülerek dizilir ve kalan sosun hepsi üzerine dökülür ve dilimlenip fırına atılır. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardında servis edilir.

Peynirli milföy böreği yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir paket milföy
  • 300 gram kaşar
  • 7-8 tane sosis
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yumurta
Peynirli milföy böreği nasıl yapılır?

Bir paket milföy alınır ve kare olacak şekilde ikiye kesilir ve tezgâhın üzerine konur ve küçük vuruşlar yaparak hafif açılır ki daha güzel kabarsın. Ardından kaşar peyniri rendelenir ve sosisler küçük küçük doğranır açılan milföy içlerine önce biraz kaşar ardından dilimlenmiş birkaç sosis konur ve kapatılır. Üzerine sıvı yağ ile bir yumurta çırpılıp sürülür ve fırına verilir üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve çıkınca kaşarları sıcakken servis edilir.
" } ] }