{ "title": "Börek Tarifleri Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-tarifleri-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 02:16:29", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Börek Tarifleri Oktay Usta, Yapmış olduğumuz börekleri lezzetli bir şekilde tüketebilmek için Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak elde etmek mümkündür. Oktay ustanın bizler için oluşturmuş olduğu börek tarifleri bir hayli lezzetli ve herkesin beğeneceği bir damaktadır oluşturmaktadır. Birçok börek tarifi vardır fakat her tarif lezzetli olacak diye bir şey söz konusu değildir. Ama Oktay usta börek tariflerinden faydalanarak yapacağınız börekler kesinlikle istenilen tatta tarifler olacaktır. Hadi kolay gelsin.

Oktay Usta Peynirli Muska Böreği malzemeleri
Oktay Usta Peynirli Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır olarak alınan yufkalar hamur tahtasına alınır ve muska şeklinde kesilerek yan yana ya da açılarak üst üste dizilir. Yufkalar dört parmak kalınlığında, uzunlamasına şeritler halinde kesilir. Kesilen yufkalar tam ortadan tekrar ikiye kesilir. Yani bir adet uzun şeritten iki adet börek oluşturulur. Beyaz peynir rendeden geçirilir ya da ezilir sonra bir kaba alınır. Güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanmış olan maydanozlar ince ince kıyılarak ezilen peynirin bulunduğu kaba alınır. Hazırlanan yufkaların uç kısımlarına peynir ve maydanozla oluşturulan karışım ilave edilir. Sonra yufkalar üçgen şeklinde kapatılır. Bu işleme bütün yufkaları aynı şekilde iç malzeme ekleyip yufkaları katlayarak devam edelim. Sonunda kalan uç kısım suya veya yumurta akına batırılarak yapıştırılır ve bu kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Sıvı yağ bir tava içerisine alınarak kızdırılır. Börekler yağın olduğu tava alınarak yine alt kısmı yağa değecek şekilde kızartılır. Kızarak börekler bir tabağa alınarak servise sunulması için hazırlanır.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Göçmen Böreği malzemeleri
Oktay Usta Göçmen Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlanmış olan malzemeler genişçe bir kaba sırasıyla olacak şekilde 1,5 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı süt, 1 fincan sıvı yağ, aldığı kadar un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 3 adet yumurtayı kaba alıp güzelce çırpalım. Sonra hazırlamış olduğumuz beyaz peyniri bir kaba alarak ufalayalım ya da rendeden geçirelim. Yufkaları temiz olan tezgâha alıp tezgâha yayarak yarısını kaplayacak şekilde peynir serpip, sütle oluşturulan karışımdan ekleyelim ve diğer yarısını da peynirli karışım bulunan tarafın üzerine doğru kapatalım. Hazırlanan yufkanın iki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Geriye kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirelim. Artan sütlü karışıma 1 adet yumurta ekleyip iyice çırpalım ve böreğin üzerine sürelim. Yumurta sürülen böreğin üzerine çörek otu, susam serpip önceden 170 derecede hazırlanan fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirelim. Pişen börek soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Oktay Usta Çökelekli Börek malzemeleri
Oktay Usta Çökelekli Börek Nasıl Yapılır?

Oktay usta çökelekli börek tarifine başlarken ilk önce hazırlayacağımız böreğin iç malzemesi için genişçe bir kaba çökeleği, güzelce ayıklanarak bol suyla yıkanıp doğrama tahtasında ince ince doğranan maydanozu ve kabukları soyularak ince doğranmış soğanı karışım haline getirelim tabi bu karışıma tuz, pul biber, karabiberi de ilave edelim. Güzelce hazırlanan iç malzemeyi bir kenara alalım ve bir tane bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisinin içerisine kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim. İçerisi ve üzeri için hazırlamış olduğumuz sos malzemelerini güzelce çırparak karıştıralım ve yufkanın üzerine kaşıkla serpiştirerek fırça ya da kaşığın tersi ile her yere dağılmasını sağlayalım. Sos eklendikten sonra üzerine ikiye böldüğünüz yufkanın yarısını da ekleyelim ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Ortasına iç karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde sos dökerek dizelim. En son ki aşamada tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatarak sosun kalan kısmını dökerek yufkaya iyice yedirelim. Çörek otunu da hazırlanan böreğin üzerine bolca serpiştirerek önceden 170 derecede hazırlanan fırına tepsiyi sürelim. 30 dakika kadar fırında pişen börek biraz soğutulur ve dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği malzemeleri
Oktay Usta Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır olarak temin edilen 1 adet bütün yufkayı önceden hazırlamış olduğumuz yağlanmış fırın tepsisine koyarak tepsinin kenarlarından taşacak şekilde koyalım. Sosu için 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırparak karıştıralım ve tepsiye dizilen yufkanın üzerine sosu kaşıkla gezdirelim. Fırçayla sosu yufkaya iyice yedirelim. Tepsiye dizilen yufkanın üzerine bölünen yufkanın yarısını da ekleyelim ve diğer yufkaları da aynı olacak şekilde sos oluşturarak hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz yufkanın ortasına rendelenmiş olan beyaz peynir, ayıklanıp doğrama tahtasında ince ince kıyılan maydanoz ve kırmızı biber karışımını serpiştirip diğer yufkaları da üzerine aynı şekilde ilave ederek tepsiye dizelim. Tepsinin kenarından taşan yufkaları tepsinin üzerine kapatalım. Sosun kalanını da tepsinin üzerine dökelim ve fırça yardımıyla yufka üzerine yayalım. Tepsiye hazırlanan yufkaların üzerine çörek otu serpiştirerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürelim ve 25 dakika pişirelim. Pişen böreği ılık olarak ya da soğuk olarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }