{ "title": "Börek Poğaça Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-pogadca-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 10:08:34", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Börek poğaça tarifleri, Hamur işleri hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. İster evli ister bekar olalım, misafir geldiğinde veya küçük atıştırmalık olarak bir hamur işine ihtiyaç duyarız. İşte sizlere birbirinden lezzetli, denenmiş ve tam not almış poğaça ve börek tarifleri.

Maydanozlu Poğaça Malzemeleri
Yapılışı: Oda sıçaklığındaki tereyağı ile yumurtalar derin bir kapta karıştırırlır. Bir yumurtanın sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır. Kabın içine sirke, şeker ve yoğurt da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ile azar azar un da karışıma eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Peynir rendelenerek ayrı bir kaba alınır. Üzerine iri doğranmış maydanozlar eklenir ve karıştırılır. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elle bastırılarak biraz açılır. Açılan hamura hazırlanan peynirli iç koyulur ve klasik poğaça şekli verilir. Son olarak, üzerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine alınır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Beşamel Soslu Mantarlı Börek Malzemeleri
Yapılışı: Mantarlar temizlenip yıkandıktan sonra orta kalınlıkta doğranır. Bir tavaya sıvıyağ koyularak hazırlanan mantarlar sotelenir. Mantarlar sotelenince üzerine tereyağı koyulur ve eritilir. Erime işleminden sonra azar azar un da eklenip biraz kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek koyu bir kıvam alıncaya dek pişirilir. Son olarak tuzu eklenen malzemeler ateşten alınır. Yufka, üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür ve her parçanın geniş kısmına hazırlanan malzemeden koyulur. Malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilerek rulo şeklinde sarılır. Böreğin uç kısmını kapatmak için bir kâseye su koyulur ve uç kısım bu suya batırılır. Geniş bir kapta yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Ayrı bir kaba da galeta unu koyulur. Börekler önce yumurta sarısına sonra da galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Pişen börekler sıcak olarak servis edilir.

Pratik Midye Poğaça Tarifi Malzemeleri
Yapılışı: Elenmiş un derin bir kaba alınarak ortası açılır. İçine eritilmiş margarin, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker ile tuz eklenir ve habur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve el ile açılarak içine hazırlanan malzemeler koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Son olarak, poğaçalar süzgeçin tersine veya rendenin üzerine bastırılıp tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }