{ "title": "Börek Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 08:56:13", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir gün yapılır. Günümüzde yaşam koşulları gereği çalışma temposunu göz önünde tuttuğumuzda, hafta sonlarını kahvaltılarında böreğin önemli yeri vardır. Ailenizle birlikte güzel bir kahvaltı geçirmek istiyorsanız börek olmazsa olmazlar arasındadır. Böreklerin birçok çeşitleri vardır. Bunlar; peynirli börek, yeşil sebzeli (Otlu) böreği, büzgülü börek, pırasalı börek, ıspanaklı börek, gül böreği, rulo börek, patatesli börek, kabaklı börek, kıymalı muska börek, buzluk böreği, mercimekli börek, kırma börek, vb. Gibi börek çeşitleri bakımından ülkece zengin tariflerimiz vardır. Türk toplumu olarak misafirperverliğinin göstergesi olarak da böreklerimizi gösterebiliriz. Misafirlerimize eşe dosta ikramlarda ilk sırada börek almaktadır. Bundan dolayı haliyle böreklerimizin çeşitleri oldukça fazladır. Bizde sizler için kısa sürede yapılan ve zahmeti bakımından az zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olan peynirli tepsi böreğinin tarifini paylaşacağız. Vermiş olduğumuz tarif ile diğer böreklerin yapılışı hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Böylelikle sizde böreklerinizin içi için harcını değiştirerek; isterseniz ıspanaklı, patatesli vb. Gibi böreklerinizi hazırlayabileceksiniz. Bundan dolayı peynirli böreğin yapılışını ve gerekli malzemelerini açıklayacak olursak;

Börek (Peynirli) İçin Gerekli Malzemeleri
Böreğin (Peynirli) Nasıl Yapılır?

İlk olarak genişçe bir kap alarak içine böreğin sosunu hazırlayın. Bu hazırlamış olduğunuz sos çoğu börekler için geçerlidir. Sosu için; kaba yoğurdu, yumurtayı sıvı yağını aktarın iyice karıştırın homojen karışımı gerçekleşene kadar karıştırdıktan sonra börek sosunu bir kenara alarak böreğin içini hazırlamaya geçiniz. Börek harcı içinde aynı şekilde genişçe bir kab alarak içine peynirleri ve maydanozları ince bir şekilde dilimledikten sonra kabın içine tereyağı ile atarak çatal ve kaşık yardımıyla iyice ezerek karıştırın ve karışım gerçekleştikten sonra harcını da bir kenara alarak tepsinizi alın ve ilk olarak tepsinin altını böreğin sosu için hazırlamış olduğunuz kabı alınız. Fırça veyahut elinizle iyice soslayın altını, sonrasında yufkayı tepsiye sererek börek harcını serpiştirin. Börek harcını serpiştirdikten sonra yufkanız genişse kapatın veya üstüne bir adet yufka daha sererek tekrardan sosunu sürünüz. Ardından sostan sonra bir kat daha yufka serin ardından börek harcı serpiştirin ve iyice dağıtın ardından tekrardan bir adet daha yufka serin ve üstünü börek sosunu iyice boşluk kalmayacak bir şekilde sürün ve üstünü isterseniz çörek otu veya susamla zenginleştirebilirsiniz. Sizin isteğinize göre son katı olan böreğin üstüne serpiştirebilirsiniz ve son olarak da fırına atabilir altı üstü piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }