{ "title": "Börek Kaç Derecede Pişer", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-kac-derecede-piser.jpg", "date": "20.01.2024 11:27:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Börek kaç derecede pişer, börekler çeşitli malzemelerle ve şekillerle yapıldığı için pişme süreleri ve pişme ısısı da farklılık gösterebilir. O kadar emek verilerek pişirilen böreklerin yanmadan, tam kıvamında çıtır olacak şekilde pişirilmesi çok önemlidir. Üzeri yanmış bir böreği yerken bile keyif alamazsınız. Eğer fırınınız zaman ayarlı olursa kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Çünkü hem fırın ısısını ayarlayabilir hem de pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Ancak zamanı doğru ayarladığınızdan emin olmasınız. Çünkü zamanından önce fırın kapatılırsa, böreğiniz istediğiniz gibi pişmez. Normalde böreklerin belirli bir pişme süresi olmaz. Bu kullanılan malzemeye ve böreğin türüne göre değişebilir. Aynı şekilde pişme ısısı da farklıdır.

Genellikle hanımlar kolay hazırlandığından hazır yufka kullanarak böreklerini yaparlar. Bu tür böreklerde her zaman sos kullanılmaktadır. Çünkü hazır yufkanın belirli oranda nemlenmesi, ıslatılması gerekir. Eğer yeterli ısıda ve sürede pişirilmezse, böreğin içi çok yumuşak, nemli kalabilir. Bu durumda böreğin yenmesi çok hoş olmaz. Böreğin içinde kullanılan iç harcı da böreğin pişme ısısını etkileyecektir. Çünkü peynirli börekler daha kolay pişerken, kıymalı, ıspanaklı ya da diğer malzemelerle hazırlanan böreklerin daha düşük ısıda pişirilmesi gerekir.

Elde açılan yufkayla hazırlanan böreklerde sos malzemeleri kullanılmadığından, fırın ısısı daha yüksek tutulabilir. Bu sefer böreğin pişme süresi daha kısa olur. Bu tür börekler daha çıtır şekilde pişer. Bunları fırından aldıktan sonra üzerini örter, hatta bazı böreklerin üzerine hafif su serperseniz daha kıvamını bulur.

Börek kaç derecede pişirilir?
Böreklerin bu ısılarda pişirilmesi sırasında, üzeri nar gibi kızardığında piştiğini anlayabilirsiniz. Eğer fırınınız alt üst aynı anda pişiriyorsa, böreğin altıda kızarmıştır. Ancak alt ısısı yeterli olmazsa, börek biraz hamur kalabilir. Buna dikkat etmelisiniz.
" } ] }