{ "title": "Börek İçi Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-ici-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 01:03:18", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Börek İçi Tarifleri, herkesin damak tadına uygun olarak farklı çeşitlerde hazırlanabilen börek içlerinin birkaçını sizlerle paylaşmak istedik. Evde herkesin kolaylıkla elindeki malzemelerle damak tatlarına hitap eden bir iç harç hazırlayarak dilediğiniz böreği yapmanız mümkündür. İster peynirli ister kıymalı veya arzuya göre sebze çeşitleriyle sizlerde leziz börek içleri hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Börek İçi

Ispanaklı Börek İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Ispanaklı Börek İçi Nasıl Yapılır?

Ispanaklı börek içi hazırlamaya ilk olarak ıspanak yapraklarını ayıklayarak temizledikten sonra bol suyun altında birkaç su yıkayarak başlayalım. Ardından yıkanan ıspanakları bir süzgecin içine alarak süzülmesini sağladıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayarak bir kenarda beklemeye bırakalım. Bizde bu arada uygun bir tencereyi ocağa alarak içine yarım çay bardağı sıvı sıvı yağ ilave ederek yağın ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın üzerine kabukları soyulduktan sonra incecik kıyılmış kuru soğanı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası, 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ilave edip salçaları ezerek birkaç kez çevirerek kavurup üzerine doğranmış ıspanakları ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak ıspanakların diriliklerini kaybederek yumuşamasını sağlayalım. Ispanaklar yumuşayarak kendini saldıktan sonra karıştırarak bıraktığı kendi suyunu çekmesi için kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ispanaklı iç harcımızı ocaktan almadan hemen önce üzerine yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber serpiştirip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Artık ıspanaklı iç harcımız hazır.

Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek İçi

Patlıcanlı Börek İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanlı Börek İçi Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı börek içi hazırlığımıza öncelikle 2 adet patlıcanı alaca olacak şekilde soyarak başlayalım. Ardından Alaca soyulan patlıcanları boylamasına şeritler şeklinde keserek tavla zarı iriliğinde doğrayıp acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suyun içine alarak beklemeye bırakalım. Bizde bu sırada uygun bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek ocağa koyup yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın içine incecik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine minik minik doğranmış 2-3 adet yeşil biber ve aynı şekilde kabukları soyularak doğranmış domatesleri ilave ederek kavurma işlemimize devam edelim. Diriliklerini kaybeden biber ve domateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip salçaları da ezerek birkaç dakika kadar kavrulmaya bırakalım. Tuzlu suya bıraktığımız patlıcanların suyunu iyice süzdürüp fazla suyunu avuç içimizde sıkarak tencereye ilave edip karıştırarak pişmeye bırakalım. Patlıcanlar yumuşayarak piştikten sonra üzerine 1 çay kaşığı kadar karabiber ve tuz serpiştirip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Patlıcanlı İç Harcımız artık hazır. Afiyet Olsun

Peynirli Börek İçi

Peynirli Börek İçi İçin Gerekli Malzemeleri
Peynirli Börek İçi Nasıl Yapılır?

Peynirli börek içi hazırlamak için öncelikle yarım kg yağsız beyaz peynirimizi veya çökeleği karıştırma kabımıza ilave ederek başlayalım. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezerek ufaladıktan sonra üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ederek karışımı iyice karıştırıp harmanlayarak hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }