{ "title": "Börek Hamuru Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-hamuru-tarifleri.jpg", "date": "18.01.2024 22:20:21", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Börek hamuru tarifi, bayanların vazgeçilmezi olan börek yapılışında oldukça önemli olmaktadır. Evlerimizde çayımızla tüketmiş olduğumuz, sabah kahvaltılarında tüketmiş olduğumuz, özel günlerde misafirlerimize sunduğumuz böreklerin lezzetli olması için gelin nefis börek tarifine birlikte göz atalım. Hadi kolay gelsin.

Börek Hamuru Tarifi 1

Börek Hamuru Malzemeleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine 2 yumurta akını, yoğurdu, kabartma tozunu ve bir miktar un ekleyelim. Karıştırmış olduğumuz malzemeleri iyice yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Siz isteğe bağlı olarak yani karışımın aldığı kadar unu ekleyin. Hazırlanan hamur ne sert ne yumuşak olacak orta derecede kıvamlı bir hamur olması gerekli. Hazırlamış olduğumuz hamurları ufak bezeler şeklinde ayırıp her birini tabak büyüklüğünde açarak açılan hamurun üzerine eritilen margarini sürelim. 4 beze hamur açılıp aynı şekilde arasına yağ sürülerek devam edilecek açmaya. Yağlanan hamurları bohça gibi katlayıp, hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar bekletelim. Yağı donan hamurları merdane ile açarak 4 parçaya bölelim. Bu sayede börek hamuru tarifi hazırlanmıştır.

Afiyet olsun.

Börek Hamuru Tarifi 2

Börek Hamuru Malzemeleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazırlamış olduğumuz malzemelerden unu alıp temiz olan mutfak mermerinin üzerine ya da hamur açma tahtasının üzerine unu eleyerek unun ortasında havuz oluşturalım. Undan oluşturulan havuzun içerisine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ekleyelim. Bütün malzemelerin güzelce karışmasını sağlayıp kıvam alması için hazırlamış olduğumuz hamur malzemelerini iyice yoğuralım. İyice yoğurulan hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir. Hamuru bir bezle kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.
" } ] }