{ "title": "Börek Hamuru Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-hamuru-nasl-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 08:15:08", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık yorulmadan ve zevk ile hazırlayabileceksiniz.

Börek Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

İki adet yumurtanın beyazını yoğurt veya süt tercih ettiyseniz süt ile karıştırın. Üzerine alabildiği kadar un ekleyerek iyice yoğurun. Daha sonra bir miktar un ilave ederek üzerine iki paket kabartma tozunu ekleyin. Ekledikten sonra yoğurma işlemine kaldığınız yerden devam edin. Kulak memesi kıvamına getirinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Börek hamurunuz ne sert olmalı ne de yumuşak. Orta kıvam her zaman daha çok tercih edilmekle beraber lezzeti de daha güzeldir.

Börek hamurunuzu küçük küçük avuç içi kadar parçalar haline getirerek her bir parçayı bir yemek tabağı genişliğinde parmaklarınız ile veya avuç içinizden destek alarak açın. Tava içerisinde eritmiş olduğunuz margarini her pir parçanın üzerine sürün. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayıp bir süre buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekletme süreniz en fazla beş dakika olmalıdır. Donmuş olan yağlı hamurunuzu oklava veya merdane yardımı ile açın. Her açtığınız parçayı bıçak yardımı ile dört parçaya bölün. Böreklik hazırladığınız içi ekleyip hamurun yarım kısmıyla üzerini kapattıktan sonra yumurtanın sarısını sürebilirsiniz böreklerinizin üzerine. Daha sonra yağlanmış olan tepsi içerisine böreklerinizi dizip pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }