{ "title": "Börek Hamuru El Açması Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-hamuru-el-acmasi-tarifi.jpg", "date": "22.01.2024 01:03:08", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Börek Hamuru El Açması Tarifi, börekler toplumumuz tarafından hamur işlerine olan düşkünlüğümüzden dolayı fazlasıyla tüketilmektedir. Böreklerimiz yapılış açısından incelendiğinde doğal yollarla ve kendi ellerimiz ile yaptığımızdan dolayı yerken güven veren birer besindir. Çünkü günümüzde hazır gıdaların bu kadar çok tüketildiği bir dönemde böreklerde gerek kullanılan malzemeler olsun gerekse de yapılış aşamasından dolayı güven vermekte ve gönül rahatlığıyla yemekteyiz. Bundan dolayı, börekler kahvaltılarda ve eşe dosta sunulan ikramların başında yer almaktadır. Börekler yapılış aşamasında dışarıdan katkı malzemesi kullanılarak sadece yufka kullanılmaktadır.

Bundan dolayı sizde gönül rahatlığıyla kendi yufkalarınızı hazırlayabilirsiniz. Böylelikle marketlerde almış olduğunuz nerede nasıl yapıldığını bilmediğiniz yufkaları, kendi evinizde börek hamurunu açarak yufkalar hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hem sağlığınızı koruyabilirsiniz. Hemde cebinizi koruyabilirsiniz. Börek hamuru el açmasını günümüz şartlarında herkes kendi evinde bulunan malzemeler ile hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde ailenizle beraber kahvaltılarınız da ve eşe dosta ikram edilen böreklerinde hiçbir katkı malzemesi kullanmadan börekler hazırlayabilirsiniz. Bunların yanında börek hamuru elde açma ile maharetinize maharet katarak daha da lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Sizinle paylaşacağımız tarif ile harika börek hamuru açarak lezzetli börekleri yapabilirsiniz. Bundan dolayı bu makale sizin için iyi bir yönlendirici olacaktır.

Börek Hamuru El Açması Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Börek Hamuru El Açması Nasıl Yapılır?

İlk olarak genişçe bir kap alarak içine ilk olarak; yumurtayı, sütü, mayayı, tuzu ve yağı koyarak iyice çırpın. Ardından alabildiği kadar unu da ekleyiniz ve iyice yoğurunuz. Bu yoğurma işlemi böreklerinizin lezzeti ve kızarması açısından daha lezzetli olmasını sağlamak amacıyla yoğurma işlemini dikkatli yapmalısınız. Yoğurma işlemi; çok sert ve çok yumuşak olmayacak hamurun kıvamı burada dikkat etmelisiniz. Ardından yoğurmuş olduğunuz hamuru dinlendirmelisiniz. Dinlendirilmesi için hamuru birer kaba koyarak üstünü naylon ile kapatınız ve buzdolabına koyun, minimum yarım saate kadar bekletin. Ne kadar uzun süre bekletirseniz hamurunuzun lezzeti o kadar çok olacaktır. Börekler hamuru el açması bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Sizde hamurunuzu kendiniz hazırlayarak yufkalarınızı açabileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }