{ "title": "Börek Çörek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-corek-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 09:48:49", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özellikle bayanların yapmış olduğu gün toplantılarında mutlaka yapmış olduğu börekler oldukça leziz olmakla beraber kişiyi tok tutmaktadır. Anneler genel olarak börekleri yaparak çocuklarının beslenmesine bırakmaktadır. Örneğin şimdi sizinle ay çöreği tarifini paylaşacağım.

Ay çöreği tarifi Malzemeleri
İç malzemeler
Hazırlanışı: Bir derin kapta yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Hazırlanan hamuru 20 dakika boyunca bekletin daha sonra küçük küçük yumaklar alın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartarak robota verin. İçine şeker, tarçın ve üzümü katarak orta ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Harç soğuduktan sonra bezeleri elinizle yuvarlayıp açın, içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı kâğıt serili tepsilere dizin. Daha sonra fırına atarak pembeleşene kadar kızartın. Çok pişmeden üzerine pudra şekeri serpilir. Daha sonra soğuk ikram edilir.

Güneş böreği tarifi Malzemeleri
İçerisine
Üzerine
Hazırlanışı: Unu eleyerek mayayı ekleyin ve karıştırın. Üzerine tuz, şeker, yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyip düzgün bir hamur oluşuncaya kadar yoğurun. Üstünü kapatıp 40 dakika bekletin daha sonra süre bitişinde tekrar hamuru iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün ve peynir rendesini serpin. Rulo şeklinde sarın. Rulonun üzerine ellerinizle biraz bastırarak hamuru uzun bir dikdörtgen şekil almasını sağlayın. Rulonun ucundan kare bir hamur parçası kesin. Daha sonra yağlanmış bir tepsinin ortasına koyun. Kalan hamuru üçgen şeklinde kesip kare hamurun etrafına güneş şeklini verecek şekilde dizin. Bu şekilde üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra süre dolduktan sonra yumurta sarısını üzerine sürün karabiberle yüz şekli verin fırına atın. Pembeleşince soğuk sunum yapılabilir.

Çatal çöreği tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığındaki margarinle diğer tüm malzemeleri karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisi yağlanıp çatal şekli verilip üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı üstüne çörek otu veya susam kullanılabilir. Son olarak ısıtılmış fırına atılır. Üzeri pembeleşince çıkartılır soğuduktan sonra servis yapılır.

Çiğ börek tarifi Malzemeleri
Hazırlanışı: Un ve tuza su eklenerek kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurulur. Soğan rendelenerek, kıyma baharatlanır ve su ile karıştırılır. Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır. Kenarları iyice parmak uçlarıyla bastırılarak kapatılır. Daha sonra kızdırılan yağda önlü arkalı kızartılır. Böreği sıcak servis yapabilirsiniz.
" } ] }