{ "title": "Bohça Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/bohca-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 04:40:12", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Bohça böreği, günümüzde birçok evde sevilerek tüketilen ve yapılışının zor gibi görünmesinden dolayı insanların hazır olarak aldıkları yiyeceklerden biridir. Bohça böreği özellikle misafirlerine ikram ettiğiniz çaylar yanında verilebilecek mükemmel bir yiyecektir. Uygun şekillerde üretildiği zaman oldukça mükemmel bir lezzet elde ederek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Bohça böreğinin çok fazla bir tarihi bulunmamaktadır. Daha çok son 10-15 yıldan beri ülkemizde yapılan ve çok sevilerek hızlı bir yayılma gösteren yiyeceklerdir. Bohça böreğinde pratiklik olsun diye malzeme olarak hazır yufka kullanılmaktadır. Hazır yufka kullandığınız zaman yufkayı kendiniz açacağınız için oldukça zamanınızı alacaktır. Eğer bu durumu göze alıyorsanız yufkayı açabildiğiniz kadar ince açarak kullanabilirsiniz. Bohça böreği için ayrıca iç için kullanacağınız malzemelere ihtiyacınız vardır. Bu nedenle uygulayacağınız tarifin yanı sıra bir de iç hazırlamanız gerekmektedir. Hiç zorlanmadan bu mükemmel yiyeceği sizlerde yapabilirsiniz. Tarifime geçmeden önce böreğin yapılışında iç malzeme olarak genelde ıspanak kullanılsada sizler isterseniz peynir, patates, kıyma gibi börekler içerisinde kullanılan malzemelerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Ben tarifimde en kolay iç olan ıspanağı kullanacağım.

Bohça Böreği Malzemeleri
İç harcı malzemeleri
Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkaları kuru bir zemine serelim. Bu işlemi uygularken yufkaların hasar görmemesine kesinlikle dikkat etmelisiniz. Yırtılan bir parça bile yufkanın bir bölgesinin kullanılmaz hale gelmesine neden olabilmektedir.

Daha sonra ayrı bir kap içerisinde yumurtayı, sıvı yağı, sütü ve sıvı yağı iyice karıştırarak biraz köpürdükten sonra sosumuz hazır olduğunu anlayalım. Daha sonra ince fırça ya da kaşık yardımı ile yufkaya bu sostan sürelim. Bu sosu iyice yedirmeye özen gösterin. Çünkü bu durum bohça böreği yapıldıktan sonra lezzet üzerinde direk olarak etkili olacaktır.

Daha sonra yufkanın geniş kısımlarını ve kenar kısımlarını katlayarak bu bölgelere de bol bol bu sostan sürelim ve yedirelim. Bu işlemle sos sürülen yerlere tekrar sos sürünüz. Daha sonra yufkadan bir kare elde edelim ve bu kareye tekrar sos sürelim. Katlı olan kısımdan bu kareden toplam 4 tane olacak şekilde alalım.

Tüpün diğer gözünde bir miktar sıvı yağ, kuru soğanı, ıspanağı karıştıralım ve bir miktar tuz atalım. İyice kavrulan ıspanakları artık kullanabiliriz. Elde ettiğimiz yufka karelerinin içerisine bir miktar bu kavrulmuş ıspanaktan ekleyelim ve kare yufkanın köşe kenarlarını bohça gibi üst üste atalım. Tüm yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra uygun bir fırın tepsisi üzerine katladığımız kısımlar alta gelecek şekilde dizelim ve işlemleri bu şekilde tamamlayalım.

Bu işlemin ardından kalan sosları da yufkalar üzerine sürelim ve önceden 200 dereceye ayarladığımız fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }