{ "title": "Bezelyeli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/bezelyeli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 07:25:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bezelyeli börek, bu şekilde sebzelerle hazırlanan börekler hem hafif bir lezzette hem de sağlıklıdır. Talaş böreği lezzetinde olan bu tarifimizi pratik bir şekilde hazırlayacaksınız. Üstelik hazır yufkayla yapılmasına rağmen, elde açma böreklerin lezzetine yakın oluyor. Fazla üzülmeden hazırlayacağınız bu lezzetli böreğin yufkalarını bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Eğer iç harcınız hazırsa, kısa sürede börekleri hazırlayıp, ikramınızı yapabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli bezelyeli börekleri birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Bezelyeli börek için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Bezelyeli börek nasıl yapılır?

Böreğin yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Tavanın içine sıvı yağı koyarak kıymayı ezerek kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin. Kavrulan kıymayı iyice ezin ki, bulgur gibi tane tane olsun. Başka bir yerde patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayarak, az tuzlu suyun içinde dağılmayacak kadar haşlayın. Daha sonra kavrulan kıymanın içine konserve bezelyeyi ve havuçlu patatesi koyarak karıştırın. Bu şekilde iç malzemeye hazırladık. Şimdi yufkalarımızı hazırlamaya başlayalım.

İlk olarak margarini tavanın içinde yakmadan eritin. Bunun içine yarım çay bardağı su koyarak çırpın. Suyu koyarsanız böreğiniz daha hafif olur. Şimdi yufkanın ilkini tezgâhın üzerine açın. Buna erittiğiniz margarini sürün. Her tarafını yağlamaya özen gösterin. Daha sonra yufkanın karşılıklı iki ucunu birbirinin üzerine kapatın. Yine yağlı karışımdan yufkaya sürün. Bu defa yan uçlarını birbirinin üstüne kapatın. Aynı bir kare elde edeceksiniz. Diğer yufkalara da aynı uygulamayı yapın. Bunları üst üste koyarak içindeki yağın donması için buzdolabında bir süre bekletin. Daha sonra yufkaları tezgâhın üzerine alın.

Yufkaların her birini dörde kesin. Her parçanın içine hazırladığınız bezelyeli harçtan yeteri kadar koyun. Sonra karşılıklı uçları birbirinin üzerine kapatarak, bohça şekline getirin. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine yufkanın uçları alta gelecek şekilde börekleri yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. 5 adet yufkadan 20 adet börek çıkacak. Ancak her parça oldukça doyurucu oluyor. 180 derecede ayarladığınız fırın ısındıysa, Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek, tepsiyi fırına koyun. Yaklaşık yarım saat içinde bezelyeli börekler nar gibi kızarıp, kabaracaktır. Börekleri sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }