{ "title": "Beşamel Soslu Tavuklu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/besamel-soslu-tavuklu-borek(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:16:10", "author": "TUĞBA YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "
Beşamel Soslu Tavuklu Börek, belli bir yöreye ait olmayan bu börek her yörede yapılmaktadır. Sunumu ve görünümü itibariyle hanımların çay saatlerinde ve günlerde tercih ettiği bir börektir. Doyurucu olması sebebi ile atıştırmalıkdan ziyade tek başına bir yemek olarak da tercih edilir. Çocuklarına beyaz et yedirmede zorlanan anneler için de uygun bir tariftir.

Beşamel Soslu Tavuklu Börek Malzemeleri (24 adet börek çıkacaktır.)
Beşamel Sos için
Üzeri için
Beşamel Soslu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Bir tencerede tavukları haşlayın ve haşlandıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve küçük küçük parçalara ayrılacak şekilde didikleyin. Bu işlemin ardından yeteri kadar tuz ve karabiber ile harmanlayın. İçerisine azar azar sütü ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırıp tuzunu ekleyin. Bir çırpma teliyle ya da çırpma aletiyle karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

Zaman zaman karıştırmayı unutmayın içerisinde un olduğu için topaklanabilir. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra beşamel sosunu didiklemiş olduğunuz tavuklar ile karıştırın.

Böreklik yufkalardan birini serin ve üzerine bir fırça ya da yemek kaşığı ile su ve zeytinyağını sürün. Tüm halde olan bölmediğiniz yufkayı bu yufkanın üzerine serin. Daha sonra üstü üste gelecek şekilde iki adet yufkayı on iki parçaya bölün. Bu yufkaların geniş kısmına tavuklu harçtan bolca miktarda koyun ve tıpkı sigara böreği sarar gibi sarın. Çok fazla sıkmadan sarın çünkü içerisi pişmeyebilir. Sardığınız böreğin uç kısmına su ve zeytinyağı sürün ve yapıştırın.

Kalan yufkalara da aynı şekilde tavuklu harcı koyun ve su ile zeytinyağı yardımıyla yapıştırın. Yaklaşık 24 adet beşamel soslu tavuklu börek çıkacaktır. Böreği hazırda elinizin altında bulunması için yaptıysanız yani pişirmeyecekseniz streçle sarıp buzdolabına koymayı unutmayın. İki adet ayrı tabağa su ile galeta ununu ekleyin ve sardığınız böreklerin altını ve üstünü suda ıslatarak galeta ununa bulayın. Bu işlem sona erdikten sonra böreklerinizi yağlanmış fırın tepsisine arada dizin. Daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırının içine börekleri koyun.

Piştikten sonra bir servis tabağına alın ve etrafına isteğe göre dereotu, maydanoz ya da çeri domateslerle süslemeler yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }