{ "title": "Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/banyyolu-borek-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "23.01.2024 06:30:09", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "

Banyolu börek tarifi Oktay Usta, bazı yörelere göre farklılık gösterebilir. Kimi yörede malzemesine yoğurt, zeytinyağı konulurken bazı yörelerde ise margarin konulmaktadır. Malzemeler farklılık gösterse de damak tadı ve lezzeti hemen hemen aynıdır. Bizim aşsağıda anlattığımız tarifimiz Oktay usta.

Tarafından yapılan ve önerilen banyolu börek tarifidir.

Oktay usta banyolu börek malzemeleri
Oktay usta banyolu börek nasıl yapılır?

Hazır yufka kullandığımızdan öncelikle börek içi hazırlanır. Bir kap içerisine beyaz peyniri ufalarız. Maydonazları güzelce yıkayarak, saplarından.

Ayırarak ince ince kıyalım ve ufaladıgımız peynirle karıştıralım. Bunun içerisine pul biberi, kimyon ve karabiberi ekleyelim. Oluşan harcı güzelce.

Karıştıralım. Sonra margarini bir tavaya alarak eritelim ve soğumasıni sağlayalım. İlk yufkayı alarak düz bir zemine yayalım. Soğumasını sağladığımız.

Margarini üzerinde gezdirdikten sonra üstüne ikinci yufkayı yerleştirelim. Tekrar yağı gezdirip üçüncü yufkayı da yerleştirelim. Binada aynı işlemi.

Uygulandıktan sonra bıçak la onaltı eşit parçaya bölünür. Böldüğümüz her bir parçaya hazirladigimiz malzemeden koyarak genişçe sararız.

Bu işlemleri bitirdikten sonra geniş bir tencere içine soğuk su doldurulur. Hazırlanan börekler içerisine koyulur. Otuz dakika soğuk su dolu tencerenin.

İçerisinde bekletilen börekler daha sonra tencerenin içerisinden çıkartılırken, elinizle sıkarak suyunun süzülmesini sağlayın.

Tabanı yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Son olarak çörek otunu fırça yardımıyla üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp, altın.

Sarısı olana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun.
" } ] }