{ "title": "Ballı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/balli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 07:09:19", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Ballı Börek, Kahramanmaraş yöresine ait olan ve tatlı sevenlerin vazgeçilmezi bir börek çeşididir. Arkadaş toplantılarında veya Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde, bir arkadaşınıza sürpriz olarak farklı bir tarif yapmak istediğinizde bu tarifi kolayca yapabilirsiniz. Şimdi, lafı fazla uzatmadan ve ballı börek tarifini yapıp bir an önce yemek isteyenleri daha fazla bekletmeden ballı börek tarifine geçelim.

Ballı Börek İçin Kullanılacak Malzemeleri
Şerbeti İçin Kullanılacak Malzemeleri
Ballı Börek Nasıl Yapılır?

Ballı böreğin şerbetini hazırlamak için, bir tencereye 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı su kaynatılıp, kaynayan şerbete 1 tatlı kaşığı limon eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Derin bir kabın içine yarım kilo un dökülür ve unun ortası havuz şeklinde açılır. Açılan kısma 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ ile yarım çay bardağı süt eklenip iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamur yoğurma işleminden sonra dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlendikten sonra üç eşit parçaya ayrılır. Her parça nişasta ve un ile unlanmış oklavaya birkaç kez sarılıp büzülerek incecik oluncaya kadar açılır. 2 su bardağı kırılmış ceviz rondoda çekilerek, hazırlanan hamurun üzerine eşit aralıklarla dağıtılır ve hamurun dışta kalan kısımları iç tarafa doğru kıvrılarak burgu şekline getirilir. Daha sonra, hamurlar burgu yerlerinden kesilip fırın tepsisine yerleştirilir. Son olarak, bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağı ile çok az sıvıyağ eritilerek tepsideki hamurların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Ballı börekler pişince fırından alınarak üzerine soğuk şerbet dökülür. Dinlendirildikten sonra servis tabağına alınır ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }