{ "title": "Balkabaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/balkabakli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 08:59:29", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balkabaklı börek, oldukça lezzetli olan fakat herkes tarafından yapılışının zor olması nedeni ile yapılamayan lezzetli bir yiyecek türüdür. Bu börek oldukça eski zamanlardan beri insanlar tarafından sürekli yapılan bir yiyecektir. Fakat eskilerden günümüze gelene kadar oldukça değiştirilmiştir. Bal kabaklı böreğin yapılışı zor gibi gelebilir. Fakat bu böreğin tarifini size öyle bir vereceğim ki hiç yemek yapmamış olan bir kişi dahi, çok kolay bir şekilde bu böreği yapacaktır. Bal kabağı böreğini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır ki bu durumlara dikkat etmediğiniz sürece birçok problem ortaya çıkabilir. Buy durumlardan en önemlisi Tarifi uygularken bir yerde kabağı şekerleyeceğiz. İşte bu durumda kabağı fazla zaman geçmeden hemen kullanmamız lazım. Aksi halde kabak sulanarak yenilmez hale gelecektir. Bu durumda işlemlerimiz aksayacaktır. Bu durumun yaşanmaması için kabağı kullandıkça şekerlemek çok daha mantıklıdır değil mi? Bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ise kabağı rendelerken yaşayacağımız sıkıntılardır. Bu rende işlemi kabak olunca oldukça zor bir hal almaktadır. Bu durumla karşılaşmamak için kesinlikle rende yaptıktan sonra rende yapamadığımız parçaları robot kullanarak küçültmektir.

Balkabaklı Börek Malzemeleri
Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır?

Başta insanlar tarafından garipsenen balkabaklı börek yapıldıktan sonraki görüntüsü ve tadı ile birçok insanı şaşırtmaktadır. Bu böreğin yapılışına şu şekilde başlayabiliriz. Öncelikle bal kabağını temiz bir şekilde yıkayalım ve ardından kabuklarını temiz bir şekilde soyalım. Kabuklarını tam olarak soyduğumuz bal kabağını rendeden ya da robottan tamamen geçirerek iyice küçültelim. Daha çok rendelemenizi tavsiye ederim. Fakat bu tamamen isteğinize kalmıştır.

İlk işlemimizi tamamladıktan sonra artık ikinci aşamaya geçebiliriz. Bu aşamada kabağı şekerleyeceğiz. Ama tarifime başlamadan önce belirttiğim gibi kabağın hepsini şekerlemememiz bizim için çok daha iyi olacaktır. Aksi halde sulanma durumu meydana gelebilir. Şekerleme işlemi için rendelenmiş kabağın bir kısmını iyice şekerle karıştıralım.

Daha sonra geniş bir kap içerisine yaklaşık 4 su bardağı olacak şekilde kabakla doldurarak üzerine bir su bardağı şeker dökerek bu şekerleme işlemini yapabiliriz. Tabi şekeri döktükten sonra bolca bastırmadan karıştırmanız gerekmektedir.

Bir kenarda yufkamızı sererek dörde bölelim ve üzerine bol bol yağ sürelim. Daha sonra yufkayı kestikten sonra bir kenarı daha geniş kalacaktır. Bu kenara yaklaşık 2 kaşık kadar bal kabağı koyalım ve yufkayı saralım. Rulo olarak sardığımız bu kabağı daha sonra kendi etrafında tekrar sarıyoruz. İç içe daire şeklini alıyor.

Daha sonra bu arada fırını ısınması için açalım. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim ve üzerini sıvı yağ ile bolca yağlayalım. Üzerine hazırladığımız balkabaklı börek rulolarını uygun şekillerde yerleştirelim ve ısısı 200 dereceye ulaşmış olan fırınımıza atalım. Tam olarak kızarana kadar bekleyelim ve artık balkabaklı böreğimiz hazır. Uygun şekillerde servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }