{ "title": "Baklavalık Yufkadan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklavalik-yufkadan-borek.jpg", "date": "20.01.2024 22:27:21", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Baklavalık yufkadan börek, baklavalık yufka ile yapılan börek çok daha çıtır ve ince olur bu nedenle birkaç yufkayı bir arada kullanmak gerekir yine diğer börekler gibi peynirli patatesli ıspanaklı veya kıymalı olarak hazırlanabilir hemen hepsinde tarif aynıdır sadece iç harcın hazırlanması farklılık gösterir.

Baklavalık yufkadan börek yapımı için gerekli malzemeler
Baklavalık yufkadan börek nasıl yapılır?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamamız gerekiyor bunun için derin bir kaba lor peyniri konur üzerine bir demet maydanoz ince ince doğranır. İç harcı karıştırılır ve bir kenara alınır şimdi sosunu hazırlamak gerekir sosu için yine derin bir kaba bir yumurta bir su bardağı süt yarım su bardağı sıvı yağ konularak iyice çırpılır ve yufkalar tezgâha serilir ve hafifçe bu sostan sürülür tekrar bir yufka serilir ve sos sürülür bu şekilde dört kat yapılır ve dördüncü kata peynirli harç konulur ve sarılır sarılırken sıkı sarmaya özen gösterilir ardından istediğiniz büyüklükte keserek yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra kalan sostan üzerlerine sürülür ve çörek otu serpilip 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir ve ardından servis edilir.
" } ] }