{ "title": "Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklavalik-yufkadan-borek-yapimi.jpg", "date": "19.01.2024 02:53:37", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Baklavalık Yufkadan Börek, Hepimiz evimizde gerek misafirleri ağırlamak için olsun gerekse de ailemizi ve kendimizi şımartmak için börek çörek türü şeyler yaparız. Peki hiç baklavalık yufkadan börek yapmayı denediniz mi? Ben denedim ve çok da güzel oldu. Üstelik baklavalık yufka, böreğin daha çıtır olmasını sağlıyor. İşte benim deneyip çok beğendiğim ve sizin de beğeneceğinize inandığım baklavalık yufkadan tarifi.

Baklavalık Yufkadan Kol Böreği malzemeleri
Baklavalık Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Patatesler haşlanarak bir kap içerisine küçük küçük doğranır ve çatal yardımıyla ezilir. Bir tava içerisine kıyma, bir kahve fincanı su ve tuz dökülür ve karıştırılarak kavrulur. Bu işlemi yaparken kıyma iyice karıştırılmalı ve topaklanması önlenmelidir. Kıyma, suyunu çektikten sonra iki kaşık yağ ile biraz daha kavrulup üzerine çok ufak doğranmış soğanlar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Üzerine yağdan kalanı, patatesler ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır. Ayrı bir kapta tereyağı, zeytinyağı, süt, soda ve yumurta çırpılarak böreğin sosu hazırlanır. Her yufka açılarak içine az sos sürülüp uzun kenar buyunca harç koyulur ve rulo şeklinde sarılarak her rulo 8 eşit parçaya bölünüp önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir.

Ben çok sevdiğim için patatesi tercih ettim ancak siz dilerseniz, baklavalık yufkadan börek yaparken iç malzemesini ıspanaklı, peynir veya evinizde bulunan başka malzemelerle dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }