{ "title": "Baklavalık Yufka İle Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklavalik-yufka-ile-borek.jpg", "date": "21.01.2024 03:06:26", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Baklavalık yufka ile börek evde çıtır çıtır bir börek yapmak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz leziz tariflerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnce yufkadan yapılıyor olması sebebi ile daha lezzetli bir hale gelen bu böreklerde çeşitli iç malzemelerini kullanabilmeniz de mümkün oluyor. Bu açıdan çocuklarınız ve misafirleriniz için damak tadınıza uygun börekler hazırlayabilmek için bu tarifi kullanabilirsiniz.

Baklavalık Yufka ile Börek Malzemeleri
Baklavalık Yufka ile Börek Nasıl Yapılır?

Dilediğiniz iç malzemesini hazırladıktan sonra baklavalık yufkaları ıslatmak için kullanacağımız sıvı karışımı hazırlıyoruz. Bunun için soda, sıvı yağ ve süt bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. İlk yufkayı düz bir zemine seriyoruz. İkinci yufkayı da üzerine serip sıvı karışımdan fırça yardımıyla sürüyoruz. Üçüncü yufkayı da üzerine seriyoruz ve yine sıvı karışımdan sürerek ıslatıyoruz. Dördüncü yufkayı bu üç yufkanın üzerine serip sıvı karışımdan sürdükten sonra iç harcımızdan sadece baklavalık yufkanın uzun kenarına kalın bir şerit halinde seriyoruz ve dört yufkayı kullanarak rulo halinde sarıyoruz.

Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp fırın tepsisine yerleştirdikten sonra dört parmak kalınlığında dilimliyoruz ve kalan sıvı karışımı her yufkaya eşit olacak şekilde döküyoruz. Yufkalar sıvıyı iyice çeksin diye 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dinlenen böreği dolaptan çıkardıktan sonra üzerine bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz. Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam da serpiştirebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırının orta gözüne tepsimizi koyup üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }