{ "title": "Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-yufkasiyla-peynirli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 01:20:55", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek hem lezzetiyle hem de sunumuyla sofraları süsleyen börekler artık daha çıtır ve lezzetli olması için baklava yufkasından yapılmaktadır. Çıtır çıtır oluşu ve yapılışının kolay olması nedeniyle birçok kişi tarafında tercih edilen böreklerin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Börek yapımı için kullanılan iç harçlar kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Kıymalı, patatesli, peynirli ve ıspanaklı gibi birçok seçenek vardı. Börek yapımı için hazır yufka kullanıldığı gibi evde hazırlanan börek hamurları da kullanılabilir. Son zamanlarda yeni tatlar arayan kişiler börekler daha çıtır ve lezzetli olsun baklava yufkası tercih etmektedir. Baklava yufkası ile yapılan peynirli börek tarifi şu şekildedir;

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Malzemeleri
Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayın. Bir kabın içine peynirleri ezerek koyun. Üzerine temizlenmiş ve ince kıyılmış maydanozları, tuzu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı geniş bir yerde açın. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürün. Yufkanın her yerini eşit şekilde yağlayın. Yağladıktan sonra ikinci yufkayı ilave edin ve yağlayın. Üçüncü yufkayı serin ve üzerini yağ süremeden iç harcın bir kısmını dökün. İç harcı yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. İç harcı ilave ettikten sonra baklava yufkasının uzun kısmından başlayarak rulo halinde sarın. Çok sıkı ya da gevşek olmamasına dikkat edin ki güzel pişsin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemler bittikten sonra rulo haline getirdiğiniz börekleri bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin ve önceden yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otunu da üzerine serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }