{ "title": "Baklava Yufkasından Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-peynirli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 07:25:11", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Baklava Yufkasından Peynirli Börek, hafta sonu kahvaltılarınızda veya konuklarınız için gururla ikram edebileceğiniz şahane bir börek çeşididir. Rahatlıkla marketlerden temin edilebilecek baklava yufkasından kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes böreğin çok daha lezzetli olması için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmelidir. Böreğin olarak hazırlanın karışımın sütü mutlaka soğuk olmalıdır. Ayrıca böreğimizin hazırlığı tamamlandıktan sonra tepsiyi buzdolabına koyarak en az 1 saat kadar bekletilerek dinlendirilmelidir. Ayrıca böreğin nar gibi kızarmasını istiyorsanız üzerine gezdirilen sütlü yumurtalı sosun haricinde tekrar yumurta sarısı sürülmesi de oldukça önemli püf noktaları arasında yer almaktadır.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Baklavalık yufkadan peynirli börek hazırlamaya öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Geniş bir kâsenin içine 250 gr beyaz peynirimizi alarak bir çatal yardımıyla ezerek ufalayalım. Ufalanan peynirin üzerine yarım demet kadar incecik kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı oranında karabiber ilave ederek iç harcımızı karıştırarak harmanlayalım. İç harcımız hazır hale geldikten sonra ufak bir tavaya 3 çorba kaşığı kadar tereyağını ilave ederek erimeye bırakalım ve tereyağımız tamamen eridikten sonra ocaktan alarak üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.

İç harcımız ve yağımız hazır olduktan sonra baklava yufkamızdan bir adet alarak tezgâhımızın üzerine düzgünce serelim ve üzerine eritilmiş yağımızdan bir yağ fırçası yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım. Yağlanmış yufkanın üzerine 1 adet daha yufka sererek tekrar aynı işlemle ikinci yufkayı da yağladıktan sonra üzerine üçüncü yufkayı serelim. Ardından üçüncü kat yufkamızın kısa kenarına peynirli iç harcımızdan boylamasına yerleştirerek yufkaları rulo şekline getirerek dolayalım ve tabanı iyice yağlanmış fırın tepsimize döşeyelim. Kalan diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın kabımızı doldurduktan sonra ruloları istediğimiz irilikte düzgün bir şekilde eşit aralıklarla keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Böreğimizin üzeri için yarım çay bardağı süt ve 2 adet yumurtayı karıştırıp çırptıktan sonra böreğimizin üzerine gezdirerek yayalım ve tekrar böreğimizin üzerine çırpılmış bir adet yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine çörek otu veya isteğe bağlı susam serpiştirelim. Fırınımızı yaklaşık olarak 200 derecede ısıttıktan sonra böreğimizi fırına vererek kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }