{ "title": "Baklava Yufkasından Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-patates-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 08:20:33", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olmasıdır. Hepimiz evimizde gerek misafirleri ağırlamak için olsun gerekse de ailemizi ve kendimizi şımartmak için börek çörek türü şeyler yaparız. Ama farklı tatlar denemeye (Hele de o gün misafir gelecekse) cesaret edemeyiz. Bu yazımda sizlere, misafirleriniz geldiğinde hiç düşünmeden sunabileceğiniz ve tadına bayılacaklarına emin olduğum, baklavalık yufkadan patatesli börek tarifi vereceğim. Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin.

Baklava Yufkasından Patatesli Börek İçin Kullanılacak Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tavanın içine tereyağı koyulur ve soğanlar soyulup ince ince doğranarak, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlar ocaktan alınır. Soğanın içine haşlanıp rendelenmiş patatesler ve baharat ilave edilip, tüm malzemeler birbirine karışana kadar iyice harmanlanır. Böreğin sosunu hazırlamak için, derin bir kâse içerisine 2 adet yumurta, 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı kabartma tozu koyulur ve çırpıcı ile iyice çırpılır. Geniş ve düz bir zemin üzerine 2 adet yufka üst üste olacak şekilde koyulur ve üzerine süt ile hazırlanan sostan sürülür. Daha sonra, yufkaların üzerine bir yufka daha eklenir ve yine süt ile hazırlanan sostan sürülür. 4 ve 5. Yufkada da aynı işlem tekrarlanır. Son yufkanın üzerine sos sürüldükten sonra, patatesli harçtan koyulur ve her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayılır. Hazırlanan kat kat yufka rulo şeklinde sarıldıktan sonra 4 parmak kalınlığında kesilir ve önceden az yağ ile yağlanmış fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde dizilir. Kalan yufkaların tamamı da aynı işlemden geçirilip tepsiye dizilir ve arta kalan sos bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürülür. Üzerine haşhaş serpilerek (Dilerseniz serpmeyebilirsiniz) önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }