{ "title": "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-kiymali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 01:39:18", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek, Börekler oldukça bol ve çeşitli olmakla beraber hemen hemen her evde yapılarak sabah kahvaltılarında ya da akşam çaylarında sürekli tüketilmektedir. Özellikle hazır yufkadan yapılan bu tür börekler hem pratik hem de basit olmaktadır. Ani bir misafir de ya da acilen yapılması gerektiğinde pratik yapabileceğiniz böreklerdir. Çünkü ayrı bir hamur malzemesi, ayrı bir zaman kaybı olmamaktadır. Fakat baklava yufkasından börek yapmak da her bayanın işi olmamaktadır. Çünkü böreği yaparken yufkanın kurumamasına özen gösterilmelidir. Bu baklava yufkası diğer yufkalara nazaran daha nazik olmaktadır. Örneğin baklava yufkasından kıymalı börek tarifi şöyle olmaktadır.

Baklava yufkasından kıymalı börek malzemeler
İç malzemeler
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Oldukça kolay olan ve beceri gerektiren bir börek olmaktadır. İlk olarak işe iç malzemeleri hazırlayarak başlayalım. Bir tavaya tereyağını ekleyin ve ısıtın, Kıymayı, soğanı ve patatesi de ekleyerek kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi değişince tüpün altını kısık ateşe alın. Patates yumuşayıp, soğan şeffaf olana dek kısık ateşte pişirin. Daha sonra altını kapatarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Başka bir tava alarak tereyağı koyulur. Düz bir zeminde yufkanın kurumasını engellemek için nemli bez ile kapatın. 2-3 adet yufkayı nemli bir bezin üzerine yayılır. Üstüne de kâseye alınan sudan sürülür. Su sürerken özellikle kenarlarına dikkat edilir ve iyice kenarlar su ile sıvanır. Daha sonra tereyağı sürün. Daha sonra kalan 2 adet yufkayı nemlendirilen yufkaların üstüne yerleştirip aynı şekilde su ve tereyağı sürerek nemlendirin. Bir kenarına iç harçtan koyun ve rulo şeklinde kapatın. Ruloyu fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Tekrar hazır olan ruloların üstü nemli bir bez ile örtülür. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır. Tüm malzemeler bitene kadar işlem tekrarlanır. Daha sonra üstüne yumurta sarısı sürülür, bir çay bardağı kadar suyu karıştırıp böreklerin üzerine dökülür. Fırına atılarak pembeleşinceye kadar kızartılır. Sonrasında sıcak servis yapılır.
" } ] }