{ "title": "Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-ispanakli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 09:19:09", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek, özellikle herkes mutlaka ıspanaklı börek yapmıştır ve yemiştir. Ancak bir de ıspanaklı böreği baklava yufkasıyla hazırlamaya ne dersiniz. İncecik baklavalık yufkaların üst üste konularak ve ıspanaklı iç harçla zenginleştirilerek yapılan bu harika böreğin sizlerde tutkunu olacak ve tekrar tekrar hazırlamak zorunda kalacaksınız. Özel günlerinizin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek bu böreğin tadına bakmak isterseniz buyurun birlikte hazırlayalım.

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından ıspanaklı böreğimizin hazırlığına ilk olarak ıspanaklı iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Yarım kg ıspanak yufkanın temizleyip ayıkladıktan sonra bol su yardımıyla birkaç defa yıkadıktan sonra süzgecin içine alarak sularının süzülmesi için bırakalım. Ispanaklar süzülürken bizde tenceremizi ocağa koyup içine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım. Ardından kızan yağın üzerine ince kıyılmış kuru soğanı ekleyerek soğanla renk değiştirerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine domates salçası ekleyip karıştırarak kavurduktan sonra üzerine süzüldükten sonra iri iri doğranmış ıspanakları ilave ederek ıspanaklar diriliklerini kaybederek bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan iç harcımızı ocaktan alamadan önce üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve yeteri kadar tuz ilavesi ile tatlandırdıktan sonra karıştırarak ocaktan alıp iyice soğuması için bir kenarda bekletelim.

Bu esnada bizde tavamızı ocağa koyarak içine tereyağı ilave ederek yağı iyice eritip yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım. Ardından yağımızda hazır hale geldikten sonra tezgâhımızın üzerine baklava yufkamızdan bir adet düzgün bir şekilde sererek yüzeyini bir yağ fırçası yardımıyla iyice yağladıktan sonra üzerine 1 adet daha yufka sererek tekrar yağlayalım. Yağladığımız ikinci yufkanın üzerine de tekrar bir adet yufka serelim ve üzerine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığımız ıspanaklı iç harcımıza 250 gr ezilmiş beyaz peynir ekleyip karıştırdıktan sonra serili olan üçüncü yufkanın üzerine eşit olarak serpiştirelim. Ardından iç harcı konulmuş baklava yufkamızı kısa uçundan başlayarak rulo şeklinde saralım. Ardından hazırlanan ruloları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıkı sıkı dizelim. Böreğimizin üzeri için bir keseyet yumurta ve sütümüzü ilave ederek karışımı iyice çırparak böreğimizin üzerine gezdirerek döküp üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim. Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek fırından alalım. Böreğimizi fırından aldıktan sonra kurumaması için hafif nemli bir mutfak bezi yardımıyla kapatarak bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }