{ "title": "Baklava Hamurundan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/baklava-hamurundan-borek.jpg", "date": "23.01.2024 03:36:02", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Baklava hamurundan börek yaparak daha çıtır çıtır bir börek elde edebilmeniz mümkün olacaktır. Daha lezzetli bir börek yapmanıza olanak sağlayan incecik baklava hamuru sayesinde kol böreği gibi leziz bir börek hazırlamanız daha kolay olacaktır. 40 dakika içerisinde hazır olan bu böreği evde hızlı bir şekilde yiyecekler hazırlamak istediğinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Baklava Hamurundan Börek Malzemeleri
Üzeri için.
Baklava Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Her zaman olduğu gibi ilk olarak börek harcımızı hazırlıyoruz. Peynirimizi bir kaba alarak yumurta akıyla yoğuruyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü bir kapta karıştırarak yufka ıslatma suyumuzu hazır hale getiriyoruz. İlk yufkamızı tezgâha seriyoruz ve fırça yardımı ile yufkayı ıslatma suyu ile hafifçe ıslatıyoruz. İkinci yufkayı da bu yufka üzerine serip bu ikinci yufkayı da ıslatıyoruz. Peynir harcımızdan dikdörtgen halindeki yufkanın uzun kenarına kalın bir sıra halinde döküyoruz ve rulo şeklinde yufkayı sarıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurduktan sonra börekleri dilediğimiz ebatlarda kesiyoruz. Erittiğimiz tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak böreklerin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak fırına göre daha uzun süre pişirmeniz gerekebilir. Bu durumda böreğin altı üstü kızarana dek pişirmeniz yetecektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }