{ "title": "Ayşe Tüter Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ayse-tuter-borek.jpg", "date": "20.01.2024 05:31:47", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Ayşe tüter börek tarifler, az zahmetle kısa sürede hazırlayabileceğiniz, alışıla gelmiş börek çeşitlerinden biraz farklı ama çok lezzetli bir börek çeşitleridir. Görselliği lezzet ile buluşturmak isteyen her kesin mutlaka bu tarifleri denemesini öneririz. Kolay gelsin.

Patatesli Havuçlu Börek Malzemeleri
Patatesli Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri ve havucu ayrı ayrı haşlıyoruz ve soğuması için bir kenara kaldırıyoruz. Bir karıştırma kabının içine 1 adet yumurta kırıyoruz. Üzerine sütü, yoğurdu, sıvı yağı ve Hindistan cevizini ilave edip yumurta tamamen kayboluncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.

Patatesleri soyduktan sonra havuçlarla birlikte ezerek püre haline getiriyoruz. Üzerine tuzu ve karabiber ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsinin hizasında büzerek seriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan biraz bol olacak şekilde sürüyoruz. Kalan diğer yufkaları da ayını şekilde üst üste sıralıyoruz. Son yufkayı da serdikten sonra yine karışımdan sürüp üzerine patatesli harcın tamamını yayarak yerleştiriyoruz.

Kalan 2 yumurtayı çırpıp üzerine kaşar peynirini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı böreğin üzerine her yerine eşit miktarda olacak şekilde yerleştiriyoruz. Böreği kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Ayşe tüter fırıncı böreği malzemeler
Ayşe Tüter Fırıncı Böreği Nasıl Yapılır?

Margarini bir yağ tavasına atarak eritiyoruz. Elimizi erittiğimiz margarine bandırıp ekmek hamurundan portakal iriliğinde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Bir servis tabağının üzerinde tatlı tabağı genişliğinde yağlı ellerimizle bastırarak açıyoruz ve üzerine bir miktar daha yağ sürüyoruz. Yine aynı şekilde parça kopartıp tabaktaki hamurun üzerine bir kat daha hamur açıyoruz. Bu şekilde hamur bitene kadar hamurdan katlar oluşturuyoruz. Daha sonra buz dolabının alt kısmında en az 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Buz dolabından çıkardıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip yine elimizle açabildiğiniz genişlikte açıyoruz.

Peynirle maydanozu bir tabağın içinde karıştırıp tamamını hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Hamurun uç kısmından başlayarak rulo halinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ile susam döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }