{ "title": "Avcı Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/avci-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 07:13:33", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Avcı Böreği hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebileceğiniz kıymalı börekler arasında yer almaktadır. Hamur açarak hazırlayabileceğiniz bu böreği yufka ile yapmanız durumunda çok daha pratik olacaktır. Bu bakımdan hem misafirlerinize hem de ailenize severek sunabileceğiniz ikramlıklar hazırlayabilmenize olanak sağlayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Avcı Böreği Malzemeleri
İç Harcı için Malzemeleri
Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak ince bulguru derin bir kaba alıp üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek ağzını streçle kapatıp beklemeye alıyoruz. Daha sonra soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp maydanozları da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra tavamıza 2 yemek kaşığı margarini alıp erittikten sonra ince kıydığımız soğanı hafif pembeleşene dek karıştırıyoruz. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kıymayı ekleyerek biraz pişiriyoruz. Daha sonra baharatlarımızı atarak karışımı tatlandırıyoruz. Kıymalar suyunu salıp tekrar çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra kıymaları ocaktan almadan önce iyice şişmiş olan ince bulgurları ve doğranmış maydanozu ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Son olarak dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor ve iç harcımızı soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.

Yufkalarımızı geniş bir tezgâhta üst üste açtıktan sonra dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde her bir parçayı eşit üçgenler oluşturacak biçimde 6 ya da 8 parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir kapta yarım kahve fincan sıvı yağı bir miktar suyla karıştırıp bu karışımı fırça yardımıyla yufkalara sürerek yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz. Yufka parçalarımızdan birini alıp içine harcımızdan tepeleme olacak şekilde bir yemek kaşığı koyuyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bir tabağa yumurtalarımızı alıp çırpıyoruz ve böreğimizi yumurtaya batırıyoruz. Sonra da başka bir yemek tabağında bulunan galeta ununa böreği batırıp sıvı yağ dolu kızartma tavasında böreği kızartıyoruz. Bu şekilde kızartmak istemiyorsanız önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında da böreklerinizi pişirebilirsiniz. Her yufka parçasına aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilir, maydanozla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }