{ "title": "Avcı Böreği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/avci-boregi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 04:26:33", "author": "dursun fırat tuğlu", "article": [ { "article": "Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu için doyurucudur.

Avcı Böreği Malzemeleri 8- 10 Kişiliktir
Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

İçi için kıymayı çukur bir tencerede suyunu salana kadar kavurun. Üzerine sıvı yağ, tereyağı, salça, rendelenmiş soğanı ve tuzu ekleyip kavurun. Üzerine bulguru ve suyu ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonrasında ceviz ve baharatları koyup bir parça daha kavurup ocaktan alalım. Sıvı yağ, suyu ve yumurtayı karıştırıp tezgâhın üzerine açtığımız yufkaya sürelim. Diğer yufkaya da aynısını yapıp ilk yufkanın üzerine serelim. İki kat olan yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Geniş olan kısma iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi saralım. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp saralım. Sardığımız tüm yufkaları yumurtaya batırıp üzerine galeta ununu ve suya bulayıp fırın tepsimi ze dizelim. 250 derecelik fırında pişirelim iç kıymamız donmasın diye sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }