{ "title": "Açma Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/acma-borek.jpg", "date": "19.01.2024 07:48:16", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok insan açma böreği evde yapmak yerine hazır olarak dışarıdan almaktadır. Bunun nedeni tabi ki bu böreğin yapılışının zorluğunun yanı sıra birçok malzeme ile yapılmasıdır. Birazdan vereceğim tarif bu böreği zorluğundan dolayı yapamayanlar için biraz pratikleştirilmiştir. Bu nedenle tarifimi okuyarak açma böreği kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tüm malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Açma börek oldukça lezzeti yiyen insanların mutlaka tekrar yediği yiyeceklerdendir. Özellikle akşam çaylarında yiyebileceğiniz en iyi yiyecektir. Fakat kilo problemi olan kişilerin açma böreği biraz daha dikkat ederek yemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü Kalori ve yağ oranı diğer böreklere göre biraz daha yüksektir. Bu nedenle yerken biraz daha ölçüye dikkat ederseniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi bu mükemmel lezzetin tarifinden bahsedelim.

Kullanılacak malzemeler
İç malzemeler
Açma Börek Nasıl Yapılır?

Birçok tarifte yaptığımız gibi bir kap içerisinde yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve yeteri kadar tuzu ekleyip iyice çırpalım. Biz çırparken yavaş yavaş kap içerisine unu ekleyelim. Biz karıştırmaya devam ederken unu aktardıkça koyulaşacaktır. Artık elinizle hamuru yoğurabilirsiniz.

Daha sonra hamuru 13-15 ayrı parçaya ayıralım. Daha sonra ayırdığımız bezeleri hemen hemen bir tabak büyüklüğünde açalım. Biz açarken bir ara tereyağını iyice eriterek açtığımız bu hamurların üzerine bolca sürelim. Bu bezelerden üç tanesini birleştirdikten sonra yağ sayesinde iyice yapışacaklardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus en üstteki açtığımız hamuru yağlamamalıyız. Çünkü açmaya devam edeceğiz.

Tüm hamurları tabak büyüklüğünde açarak aralarını yağladıktan sonra toplamda 5 üçlü hamurumuz olacaktır. İşte bu aşamada açma börek için iç hazırlamalıyız. Kıymaları suyunu çekene kadar kısık ateşte için için pişirelim. Daha sonra ise Soğan, biber ve domatesleri ince ince doğrayarak sıvı yağ ile karıştıralım ve kıymaya ilave edelim. İyice karıştıralım ve kapatmaya yakın maydanozu da doğrayalım. Artık iç malzememiz hazır.

Şimdi üçerli olarak ayarladığımız 5 hamuru iyice büyüyene kadar açalım. Bu işlemi ne kadar yapabilirseniz yapın iyice büyüsün. Daha sonra bu hamuru kenarlarından dörde katlayalım ve dörde bölelim. Daha sonra böldüğümüz yufka üzerine kıymalı iç malzemesinden ekleyerek çok sıkmadan sigara gibi saralım.

Bu böreklerin üzerini yağ ile iyice yağlayalım ve tepsiye yerleştirelim. Bu işlemi yaparken fırını ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayalım. Sonuçta toplam 20 adet börek elde edeceksiniz siz kişi sayısına göre orantılı olarak malzemeleri arttırarak daha fazla açma börek yapabilirsiniz. Sıcak sıcak yenilince çok daha lezzetli olmaktadır.
" } ] }