borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Tepsi Böreği Hamuru

Tepsi Böreği Hamuru her zaman lezzeti hazır yufka ve milföylerden daha iyi olan bir hamur çeşidi olarak yaptığınız böreğin daha fazla beğenilmesine de olanak sağlamaktadır. İnsanların zamanının daha az olması ve hazır yufka, milföy gibi ürünlerin kolay kullanımı sebebi ile tercih ediyor olması söz konusu olsa da hafta sonu boş vaktinizde güzel bir börek yapmak istiyorsanız mutlaka bu hamur tarifini uygulayarak el açması börek yapmanızı tavsiye ederiz. Bu hamur sayesinde dilediğiniz iç harcını da kullanarak enfes börekler hazırlayabilirsiniz.

Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri
  • 500 gram un
  • 2 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 300 gram tereyağı ya da margarin
Tepsi Böreği Hamuru Hazırlanışı

İlk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açıyoruz. Tuz ve yumurtayı açtığımız bu havuza koyduktan sonra yavaş yavaş su koyarak açtığımız havuz içinde karıştırıyoruz. Yanlardaki undan alarak yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Tepsi Böreği Hamuru
Hamur dinlenirken yağı eritip hafif donma derecesine gelene kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgahın üzerine alarak biraz daha yoğuruyoruz ve öne arkaya silindir şeklinde yuvarlayarak her tarafı aynı kalınlıkta bir rulo elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu ruloyu 6 ya da 7 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla 25-30 cm çapında yuvarlak yufkalar haline getiriyoruz. Açtığımız yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki yufkayı yağlamadan üzerini ince bir bezle örtüp soğuk bir yerde dinlendirdikten sonra tekrar açarak dilediğimiz bir böreğin yapımında kullanıyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:39:30

Tepsi Böreği Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tepsi Böreği Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017