borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta, Lezzetiyle ve yapılışının kolay olaması nedeniyle birçok insan tarafından tercih edilen börek türleri Sabah kahvaltıları olmak üzere günün diğer öğünleri için de tercih edilen besinler arasındadır. Özellikle çalışma şartlarının yoğun olması nedeniyle bir çok kadın börekleri tercih etmektedir. Hemen hemen bütün bireylerin damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, sodalı, patatesli olmak üzere birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılabilmektedir. Bu durum börek çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Ev hanımları lezzetli börek tariflerine ulaşmak için televizyonlarda yayınlanan yemek tarifi programlarını takip etmektedir. Bu yemek tarifi programlarında biri de yıllardır yayında bulunan Oktay ustanın yemek tarifi programıdır. Oktay ustanın su böreği tarifi şu şekildedir;

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri;
Hamuru için; 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un 
İç harcı için;
  • 500 gram beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
Üzeri için; 
  • 300 gram tereyağı
Yapılışı;

Börek yapımına ilk öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ve zeytin yağını ilave ederek karıştıralım. Bu karışımın içine yavaş yavaş unu ilave ederek sert bir hamur yoğuralım. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlendirmek üzere üzerini kapatıp 25 dakika beklemeye alalım.  Daha sonra bir tencereye sıcak koyup kaynaması için ocağa diğer tencereye de soğuk su koyun. Diğer taraftan orta boy bir tavanın içinde tereyağını eritin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra dinlemeye aldığınız hamuru 9 eşit parçaya ayrın ve beze haline getirin. Bezelerden birini un ve oklava yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde acın. Hazırlamış olduğunuz hamuru önceden yağlanmış bir tepsini üzerine yayın. Daha sonra ikinci bezeyi de un ve oklava yardımıyla acın ve açma işlemi bittikten sonra sıcak suyun içine bırakın. Hamurun katlanmaması gerekiyor. Yaklaşık bir dakika sıcak suyun içinde haşlayın. Daha sonra sıcak suyun içinde çıkararak soğuk suyun içine alın. Soğuk içinde fazla beklemesine gerek yoktur. Soğuk sudan çıkardıktan sonra suyunu süzdürmek için temiz bir havlu yada bezin üzerine serin. Suyu süzüldükten sonra haşlanmış yufkayı tepsideki yufkanın üzerine serin. Daha sonra üzerine ortalama 2 yemek kaşığı tereyağını gezdirin. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uygulayın. Beşinci bezeyi un ve oklava yardımıyla acın ve haşlamadan tepsiye serin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamaya başlayın. Derin bir kabın içinde peyniri ve ince kıyılmış maydanozları karıştırıp yufkanın üzerine serpin. Yufkanın tamamına gelecek şekilde serpiştirmeye dikkat edin. İç harcı koyduktan sonra diğer bezeleri de haşlayıp aralarına tereyağı dökerek üst üste yerleştirin. Dokuzuncu bezeyi açtıktan sonra haşlamadan tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağını gezdirin. Daha sonra tepsiyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika boyunca çevirerek alt kısmını kızartın. Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra geniş bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü kızartın. Böreğin iki tarafı kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 14:43:27

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları içi...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017