borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta, Lezzetiyle ve yapılışının kolay olaması nedeniyle birçok insan tarafından tercih edilen börek türleri Sabah kahvaltıları olmak üzere günün diğer öğünleri için de tercih edilen besinler arasındadır. Özellikle çalışma şartlarının yoğun olması nedeniyle bir çok kadın börekleri tercih etmektedir. Hemen hemen bütün bireylerin damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, sodalı, patatesli olmak üzere birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılabilmektedir. Bu durum börek çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Ev hanımları lezzetli börek tariflerine ulaşmak için televizyonlarda yayınlanan yemek tarifi programlarını takip etmektedir. Bu yemek tarifi programlarında biri de yıllardır yayında bulunan Oktay ustanın yemek tarifi programıdır. Oktay ustanın su böreği tarifi şu şekildedir;

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri;
Hamuru için; 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un 
İç harcı için;
  • 500 gram beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
Üzeri için; 
  • 300 gram tereyağı
Yapılışı;

Börek yapımına ilk öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ve zeytin yağını ilave ederek karıştıralım. Bu karışımın içine yavaş yavaş unu ilave ederek sert bir hamur yoğuralım. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlendirmek üzere üzerini kapatıp 25 dakika beklemeye alalım.  Daha sonra bir tencereye sıcak koyup kaynaması için ocağa diğer tencereye de soğuk su koyun. Diğer taraftan orta boy bir tavanın içinde tereyağını eritin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra dinlemeye aldığınız hamuru 9 eşit parçaya ayrın ve beze haline getirin. Bezelerden birini un ve oklava yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde acın. Hazırlamış olduğunuz hamuru önceden yağlanmış bir tepsini üzerine yayın. Daha sonra ikinci bezeyi de un ve oklava yardımıyla acın ve açma işlemi bittikten sonra sıcak suyun içine bırakın. Hamurun katlanmaması gerekiyor. Yaklaşık bir dakika sıcak suyun içinde haşlayın. Daha sonra sıcak suyun içinde çıkararak soğuk suyun içine alın. Soğuk içinde fazla beklemesine gerek yoktur. Soğuk sudan çıkardıktan sonra suyunu süzdürmek için temiz bir havlu yada bezin üzerine serin. Suyu süzüldükten sonra haşlanmış yufkayı tepsideki yufkanın üzerine serin. Daha sonra üzerine ortalama 2 yemek kaşığı tereyağını gezdirin. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uygulayın. Beşinci bezeyi un ve oklava yardımıyla acın ve haşlamadan tepsiye serin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamaya başlayın. Derin bir kabın içinde peyniri ve ince kıyılmış maydanozları karıştırıp yufkanın üzerine serpin. Yufkanın tamamına gelecek şekilde serpiştirmeye dikkat edin. İç harcı koyduktan sonra diğer bezeleri de haşlayıp aralarına tereyağı dökerek üst üste yerleştirin. Dokuzuncu bezeyi açtıktan sonra haşlamadan tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağını gezdirin. Daha sonra tepsiyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika boyunca çevirerek alt kısmını kızartın. Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra geniş bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü kızartın. Böreğin iki tarafı kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 14:43:27

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Su Böreği Kaç Kalori

Su böreği kaç kalori konusu özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve kalorilerinden kurtulmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Görünüşte oldukça masum ve hafif görünen bu böreğin kalori d...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanab...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017