borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları için ya da gün masaları için hazırlanan börek tariflerinde peynirli harç kullanılarak yapılan böreklerin lezzeti arttırılabilir. Peynirli börek tarifleri hazır yufka ile yapılabileceği gibi el açması yufkalar ile hazırlanabilir. Börekler fırın ya da kızartma yöntemi ile pişirilebilir. Yağda kızartılan börekler çiğ börek olarak adlandırılmaktadır. Ancak yağda kızartılan börekler fazla kalori içerdiği için hanımlar tarafından fazla tercih edilmez. Yazımızın devamında sizler için hazırladığımız peynirli börek tariflerine ulaşabilir, misafirleriniz, eşinir ya da çocuklarınız için harika börekler yaparak onlara hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Peyniri Tepsi Böreği

Malzemeler

  • 6 adet taze yufka

İçi İçin

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Sos İçin

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta

Hazırlanışı

Peynirli börek yapımı için ilk önce böreğin sosu hazırlanır. Başka bir kabın içine peynir alınarak ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip harmanlanır. 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı tereyağı, süt ve 1 yumurta çukur bir kabın içinde karıştırılır. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Yağlanan tepsiye 1 adet yufka açılarak serilir. Hazırlanan sos yufkanın her tarafına sürülür. Diğer yufka birkaç parçaya bölünerek ilk yufkanın üzerine yerleştirilir ve sostan her tarafına sürülür. Üçüncü yufka yine parçalanarak tepsiye yerleştirilerek soslanır. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli harç yayılır. Diğer 2 yufka için de aynı işlemler uygulanarak peynirli harcın üzerine yerleştirilir. Son yufka tepsiye kapatılarak sarkan kısımları üzerine doğru katlanır. Börek kare olacak şekilde dilimlenir. Kalan sos böreğin üzerine eşit olacak şekilde dökülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısınan fırına börek verilir ve altı üstü eşit olacak şekilde kızartılır. Afiyet olsun.

Peynirli Börek

Peynirli Üçgen Börek

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Kızartmak İçin

  • Yeteri kadar sıvıyağ

İçi İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • 1 tane yumurta

Hazırlanışı

Çukur bir kabın içine yoğurt, ılık su, 1 tane yumurta, tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ve maya ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Çukur bir kasenin içinde beyaz peynir çatal ile ezildikten sonra içine ince kıyılmış maydanoz eklenir ve harmanlanır. Tercihe göre baharat eklenerek iç harç tatlandırılabilir.

Mutfak tezgahı sıvıyağ ile hafif yağlanarak, mayalanan hamur tezgaha alınır. Hamurun üzerine hafif un serpildikten sonra merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açılır. Dikdörtgen açılan hamur ilk önce çok kalın olmayacak şekilde şeritler halinde kesilir. Daha sonra her şerit kare olacak şekilde kesilir. Her bir kareye hazırlanan peynirli harçtan eklenerek üçgen şekilde katlanır. Çatal sıvıyağa batırılarak üçgenlerin kenarları sağlamlaştırılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Katlanan üçgen börekler un serpilmiş bir tepsiye dizilir.

Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağa börekler atılarak her iki tarafı kızartılır. Kızaran börekler havlu kağıt serili bir tabağa alınarak servise sunulur. Afiyet olsun.

Peynirli Çıtır Börek

Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka

Sosu İçin

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • Tuz

Dışı için

  • Yeteri kadar galeta unu

İç Harcı İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pul biber ve nane

Hazırlanışı

Peynirli çıtır börek için yufkalar dört parçaya bölünür. Bölünen yufkadan 4 adet üçgen elde edilir. Böreğin iç harcı için yeteri kadar peynir çukur bir kabın içine alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve nane eklenerek karıştırılır. Ardından böreğin sosu hazırlanır. Sos için süt, yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt bir kabın içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Yufkadan elde edilen her bir üçgen hazırlanan sosa batırılır. Üçgenler sostan alınarak içine peynirli harç koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo börek tekrar sosa batırılır, ardından galeta unun batırılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Tüm üçgenler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Fırın 180-200 derecede ısıtılarak hazırlanan böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Peynirli Sigara Böreği

Malzemeler

  • 6 tane taze yufka
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İçi İçin

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Peynirli sigara böreği için ilk olarak sıvıyağ ve yoğurt çukur bir kabın içinde karıştırılır. Yufka mutfak tezgahına serilerek üçgen dilimlere kesilir. Peynir bir kabın içine alınarak ezilir. Üzerine maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Üçgen şekilde kesilen yufkalara ilk öce yoğurt ve yağlı karışımdan sürülür daha sonra hazırlanan harçtan koyularak sıkıca rulo şeklinde sarılır. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 1 adet yumurta sarısı tepsiye dizilen böreklerin üzerine sürülür. Fırın 180 derecede ısıtılarak börekler fırına verilir. Yaklaşık yarım saat kadar pişirilerek fırından alınır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:06:45

Peynirli Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Peynirli Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Ispanaklı Peynirli Börek

Ispanaklı Peynirli Börek, Günümüzde börekler arasında olan ve hem sağlıklı hem lezzetli olan ıspanaklı peynirli börek hemen hemen her annenin yaptığı böreklerden olmaktadır. Börek çeşidi o kadar çok vardır ki yetişmek mümkün değil...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi, sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi olan su böreği tarifi birazdan sizlerle paylaşacağım. Su böreği, çok eski zamanlardan beri birçok eve yapılan en klasik böreklerden biridir. Klasik olduğu kadar tabi ki lezzet...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Tavada Peynirli Börek

Tavada peynirli börek, ben fırında böreğin pişmesini bekleyemem diyenlerdenseniz, bu tarifi denemelisiniz. Özellikle sabah kahvaltısında canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara girişebilirsiniz. Öyle fırında yapılan börekler gi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017