borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Pazılı Börek

Pazılı börek, uzun zamanlardan beri annelerimizin yaptığı muhteşem lezzetlerden biridir. Bu böreğin lezzeti olsun, görünümü olsun sofralarda mükemmel bir yer tutmaktadır. Herkes misafirleri için en güzel lezzetleri yapmak ister. İşte bu börek tam istediğiniz gibi bir börektir. Yapılışı oldukça kolay olan bu böreğin malzemesi de abartılacak kadar fazla değildir. Sizlerde tarifimi okuyarak bu muhteşem böreği kısa bir sürede pratik bir şekilde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için kollarınızı sıvayarak malzemeleri tedarik etmeye başlayın. Bu börek için gerekli olan malzemeleri birazdan sizlerle paylaşacağım. Elinizden geldiği kadar bu börekte kullanılacak malzemeleri iyi seçmelisiniz.

Malzemeler: 
  • Altı adet hazır yufka
  • İki çay bardağı sıvı yağ,
  • Beş yemek kaşığı un,
  • Bir yemek kaşığı sirke,
  • İsteğe bağlı olacak kadar tuz,
  • Bir adet yumurta sarısı,
İç harç malzemeleri
  • İki adet pazı,
  • 250 gram lor peyniri,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar tuz ve karabiber,
Yapılışı:

Bu böreğin yapılışına geçmeden önce iç harcı hazırlayalım ki daha sonradan harç yapılı ile uğraşmayalım.  Öncelikle harç yapımında kullanılacak soğanı ekmek tahtası yardımı ile ince ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak parçalama işlemini yapabilirsiniz.  Ama zamanınız varsa bıçakla doğrayarak suyunu bırakmamasını sağlayın. Doğramış olduğunuz soğanları bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak iyice kızdırın ve doğradığınız soğanları yağ içerisinde iyice kavurun.

Daha sonra pazıları iyice yıkayarak ince ince bu soğan içerisine ekleyerek iyice kavuralım. Bir süre sonra pazılar suyunu tam olarak çekecektir. Böylece işlemi tamamlamış oldunuz. Ocağı kapatmadan bir süre önce içerisine karabiber ve tuz atarak eğer varsa diğer baharatlardan isteğe göre ekleyebilirsiniz. 

Pazılı Börek
Artık yavaş yavaş soğuyan pazılar içerisine peynirin tamamını ekleyelim.  ve iyice karıştıralım. Bu işlemden sonra artık pazılı börek yapımında kullanılacak olan sosu hazırlayalım. Bunun için bir kase içerisine sıvı yağ, tuz, un ve sirkeyi ekleyerek iyice çırpalım ve böylece sosta hazır.  Bu işlemden sonra yufkalardan birini düz bir zemine sererek üzerini bolca soslayalım.  Daha sonra ikinci yufkayı da bunun üzerine sererek iyice soslayalım.  Bu yufkaları ikiye bölerek 12 üçgen parça oluşturalım ve bu parçaların geniş kısımlarına harçtan ekleyerek rulo sarmaya başlayalım. Çok sıkmamaya özen gösterin. 

Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim ve yumurta sarısını tüm börekler üzerine sürelim.  Bu arada fırını açarak ısınmasını sağlayalım. Fırın ısındıktan sonra pişmesi için fırına atın ve yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Daha sonra tam olarak kızarınca servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:03:25

Pazılı Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pazılı Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu, hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patates...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017