borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları, kullanılarak yapılan böreklerin lezzeti çok daha iyi olduğu için mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin bu püf noktalara dikkat etmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde hem misafirlerinize hem de ailenize çok daha lezzetli bir börek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Her ne kadar oldukça basit bir tarif gibi görünse de ufak detaylara dikkat etmediğiniz takdirde lezzetinde düşüklükler olması söz konusu olabilecektir.

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları
Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları
  • Bu tarifi yaparken iç malzemesini hazırlarken dikkatli olmalısınız. Özellikle patates haşlama konusunda pratik ve hızlı olsun diye patatesleri soyup doğrayarak haşlamanız yanlıştır. Bu şekilde hazırlanan iç malzemesi daha cıvık olacaktır. Bu yüzden iç malzemesi olarak kullanacağınız patatesi kabukları ile haşlayıp kullanmanız daha doğru olacaktır.
  • Haşladığınız patatesleri ezip doğrudan kullanmak yerine lor peyniri, süt, yumurta ve yağ ekleyip tüm malzemelerden salep kıvamında bir karışım elde etmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca içine maydanoz da eklemeniz böreğin tadının daha iyi olmasına olanak sağlayacaktır.
  • Rulo sarma işlemine geçtiğinizde her yufkayı ayrı ayrı rulo yapmak yerine üç yufkayı her ata hazırladığınız iç harçtan her yere yayılacak şekilde sürerek üst üste alıp rulo yapmanız sayesinde daha büyük ve dilimler halinde kullanabileceğiniz bir rulo elde edebilirsiniz.
  • Rulo halinde sardığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp hemen pişirmek yerine hazırladığınız ruloyu üzerine yumurta sarısı sürmeden direk derin dondurucuya atıp birkaç saat bekleterek ya da buzdolabında bir gün bekleterek kullanmanız dağılmayan dilimler elde etmenizi sağlayacaktır. Pişirmek istediğinizde ruloyu çıkarıp dilimler halinde kestikten sonra yumurta sarısı sürüp pişirmeniz çok daha doğru olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2015 15:15:08

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek, vücudumuza verdiği enerji, güç ve bağırsakları çalıştırarak bağırsak sorunlarına iyi gelen ıspanak bir çok kişinin yemeklerini ve salatalarını süslemektedir. Şimdi de ıspanağı börek yapımında kullanarak lezzeti bi...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...

Makarnalı Su Böreği

Makarnalı Su Böreği, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de yiyebileceğimiz börekler günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli olması birçok kişi tar...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017