borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Oktay Usta Çiğ Börek

Oktay Usta Çiğ Börek, Bu börek aslen Eskişehir'e göç etmiş olan Kırım Tatarlarına aittir ve asıl adı şi börektir fakat günümüze gelene kadar dilden dile ismi değişmiştir. Başlarda şi börek ülkemizde yapılmaya başlayınca adı çi börek olmuş ve son olarak da çiğ börek adını almıştır. Çiğ börek Eskişehir mutfağının vazgeçilmez ve tanınmış lezzetlerinden biri olup bir çok damak zevkine hitap etmektedir. 
Oktay Usta Çiğ Börek

Diğer bir adı da Tatar böreği olan çiğ börek maharetli bir elde geçmiş ise hamurunun vermiş olduğu bir özellik sayesinde çok fazla yağ çekmeyen, kıtır kıtır ve incecik hamuruyla beğenilen ve çok tercih edilen bir börektir. İçerisinde bulunan kıymalı harcıyla harikulade bir lezzete bürünüyor. Ayrıca çiğ böreğin en önemli özelliği içerisindeki kıymalı harcın çiğ olması ve kızgın bir yağın içinde pişmesidir.
 

Oktay Ustanın Çiğ Böreğinin Malzeme Listesi

  •  250 gram kıyma 
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karabiber (karabiber isteğe göre konulabilir)
  • 1 çay bardağı su

Hamuru İçin 

  • 4 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi

Öncelikle çukur bir kabın içerisine önceden elediğimiz unu, tuzu ve suyu ekleyelim. Suyun hepsini bir kerede dökmeyin yavaş yavaş karıştırarak dökün ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Yalnız hamur çok yumuşak olmasın kulak memesi kıvamı gayet iyidir. Diğer yandan bir başka kabın içerisine orta boy soğanı rendenin ince tarafından geçirerek koyun. Ardından kıyma, tuz, karabiber ve suyu ekleyip böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım ve yaklaşık 20 cm ebadında daireler meydana getirelim.

Hazırladığımız kıymalı harcımızı dairesel olarak şekillendirdiğimiz hamurun yarısına kadar koyalım ve elimizle dağıtarak ince ince sürelim. Hamurun kalan bölümüne bir şey koymadan bu kısmı harcı koyduğumuz tarafın üstüne getirelim ve içinin dışarıya dökülmemesi için üste getirdiğimiz hamur parçasını elimizle ya da bir tabak yardımı ile keselim.

Daha sonra bir tencereye sıvı yağı kavuralım. Yağ kızdıktan sonra yapmış olduğumuz çiğ börekleri bu tencerenin içine ekleyelim. Çiğ böreklerin altını ve üstünü aynı pembeliğe gelinceye kadar kızartalım. Kızartma işlemi bitince bir servis tabağına alalım etrafına süslemeler yapalım. Servisi sırasında yanında buz gibi bir ayran ya da şalgam suyu iyi gidecektir.

Oktay Ustanın Çiğ Böreğinin Püf Noktaları

Çiğ börekleri genişçe bir kazanda ve altında bol ateş ile pişirilmesi önerilir. Çiğ böreğin kızarırken çok yağ çekmemesi için içerisine harç konulduğu sırada hamuru iyice silkelemek gerekiyor. Böylece içindeki fazla un kızarmıyor. Ayrıca bu börek içerisine kıymalı harç konulduktan sonra hemen kızartılmalıdır çünkü bekletildiği zaman lezzeti azalmaktadır. Son olarak çiğ börek yapılırken iki kişi olmalıdır, biri hamuru açarken diğeri börekleri kızartmalıdır. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:32:25

Oktay Usta Çiğ Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Çiğ Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu, hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patates...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017