borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt böreği tarifi Oktay usta, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu harika bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Kürt böreği Osmanlı döneminden bu yana sofralarda yerini bulmuştur ve sofralardan hiçbir zaman yerini kaybetmemiştir. Kürt böreğinin yapılışında böreğin içerisinde kullanılan malzemeler böreğin çıtır çıtır olmasına olanak sağlamaktadır. Kürt böreği hamurunun ince olarak açılması bu böreğin daha iyi kızarmasına olanak sağlamaktadır. Kızaran börekler oldukça lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Kürt böreği tarifi Oktay usta çayın yanında, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, misafirlere servis edilerek afiyetle tüketilmektedir. Bu böreği yiyen herkes böreğe hayran kalır. Yani misafirleriniz, aileniz bu böreği yediğinde sizden tekrar yapmanızı isteyecektir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım kolay gelsin.

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Malzemeler: 
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket margarin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
Kürt Böreği Tarifi Oktay UstaHazırlanışı: Kürt böreği tarifi Oktay usta tarifine ilk önce unu geniş bir kaba alarak başlayalım. Kap içerisine biraz un koyulur ve unun ortası havuz gibi açılır. Undan oluşturulan havuzun içerisine yoğurt, yumurta, sıvı yağ koyularak en son unun üzerine kabartma tozu eklenir. Unun içerisine eklenmiş olan bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Hamurun kıvamı çok önemlidir. Kürt böreğinin hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır.  Yapılan hamur sert olursa eğer hamura su ilavesi yapılarak hamurun istenilen kıvamı oluşturması sağlanır. Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurun üzeri bir bez yada havluyla kapatılarak 30 dakika mayalanması için beklenir. İyice mayalanan hamurdan bir beze böreğin üzerinin kapatılması için bekletilir. Geriye kalan hamurdan eşit olarak 20 beze oluşturulur. Hamur bezeleri tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların üzerine oda sıcaklığında eritilen yağ fırça yardımıyla sürülerek yufkalar üst üste koyulur. Bütün bezeler yağlanır ve üst üste koyularak güzelce açılır. En sona bırakılan yani ilk ayrılan hamur bezesi büyükçe açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılan hamur bezesine eritilen yağdan biraz sürülerek rulo oluşturulur. Hazırlanan börek rulosu 3 eşit parçaya bölünerek buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamurların üzerine elle bastırılarak yassı bir hale getirilir. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Hamurların üstüne biraz daha eritilmiş olan yağ sürülerek üzerine pudra şekerinden serpilir. Kalan bütün hamurlara da aynı şekilde işlem uygulanır. En son kapak olarak ayırdığımız hamur ince bir şekilde açılarak kapak şeklinde tepsiye kapatılır. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına börek tepsisi sürülür. Fırına sürülen böreğin üstü kızarana kadar pişirilir. Güzelce pişen Kürt böreği soğuması için bir kenara alınır ve soğuduğunda servise sunulur. Kürt böreği tarifi Oktay usta afiyetle tüketeceğiniz bir tarif oluşturmuştur.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 17:06:38

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017