borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kürt Böreği Nasıl Yapılır

Kürt Böreği Nasıl Yapılır, Asıl adı kesilirken çıkardığı sesten dolayı küt böreği olan, ama zamanla söylenişi değişerek kürt böreği diye telafuz edilen ve her ilçede kolay kolay bulunmayan kürt böreğinin yapılışı ise şu şekildedir:

Kürt Böreği Nasıl Yapılır

Kürt Böreği İçin malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 200 gr margarin

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Kürt Böreğinin Yapılışı

İlk olarak, derin bir kabın içine un koyulur ve ortası havuz şeklinde açılır. Unun açılan ortasına  yoğurt, 2 adet yumurta ve sıvı yağ koyulur. Unun üzerine kabartma tozu serpilir ve ilk önce havuzun iç kısmı sonra da dış kısmı karıştırılarak iyice yoğrulur. Hamurun yumuşak, kulakmemesi kıvamında olması gerekmektedir, bu yüzden hamurun sert olması halinde üzerine biraz ılık su ilave edilebilir. Hazır olan hamudan bir parça, daha sonra üzerine kapatmak için ayrılır ve kalan hamurdan 20 parça koparılarak yuvarlanır. Hamurlar yarım saat dinlendirildikten sonra hafif unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde olana dek açılır ve açılan tüm hamurlar, aralarına fırça yardımıyla yumuşak yağ sürülerek üst üste koyulur. Yağlanan ve üst üste dizilen 20 adet hamur merdane ile tek seferde ve tepsi büyüklüğüne gelene dek açılır. Açılan hamurun üzerine biraz daha yağ sürülür ve sıkı bir şekilde sarılarak rulo şekline getirilir. Hazırlanan rulo şeklindeki hamur 3 parçaya ayrılarak, 1 saat daha buzdolabında bekletilir. Dinlenen hamurlar buzdolabından çıkartılır ve üzerine bastırıldıktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye alınır. 3 hamura da aynı işlem uygulandıktan sonra, üzerine biraz daha margarin sürülür ve pudra şekeri serpilir. En üst kısım için ayrılan hamur parçası ince bir şekilde açılır ve kapak şeklinde en üste serilir. Hazırlanan kürt böreği, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen kürt böreği dikdörtgen şeklinde kesilir ve üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:31:44

Kürt Böreği Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kürt Böreği Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017