borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma böreğin peynirli olan tarifini vereceğim. Sizlerde peynirli kırma böreği çok sevecek ve sık sık evlerinizde yapabileceksiniz. Kırma börek aslında az malzeme ile kolay bir şekilde mükemmel lezzetler elde etmek isteyenlerin böreğidir. Az malzeme bulundurduğu için malzeme tedarik sıkıntısı çekmeden hızlı bir şekilde bu böreği yapabilirsiniz. Hem az malzemeli hemde çok lezzetli bir börek olan kırma börek sizlere ve misafirlerinize istediğiniz lezzeti vererek sizleri şaşırtacaktır. Şimdi ülkemizde son derece yayılmış olan bu böreğin malzemelerine ve yapılışına geçebiliriz.

Malzemeler:
  • 500 gram kadar lor peynir ya da rendelenmiş beyaz peynir,
  • 5 adet yufka ve iki adet yumurta,
  • Yarım kilogram yoğurt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Son olarak bir miktar tuz
Yapılışı:

Daha öncede söylediğim gibi kırma börek, yapılış bakımından da tam istediğiniz gibi bir börektir. Oldukça pratik olan bu böreğin yapılışında isterseniz evinizde yaptığınız yufkayı kullanabilirsiniz. Eğer sizinde zamanınız yok ise gönül rahatlığı ile hazır yufkaları tercih edebilirsiniz. Bu yufkalarla da hemen hemen aynı lezzeti alabilirsiniz. 

Öncelikle malzemelerde bahsettiğim kadar yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım ve sos haline getirelim. Daha sonra yufkalardan birini temiz ve düz bir zemine sererek bu sosun yarısını bol bol ve yedire yedire sürün, Daha sonra bu yufkanın sos sürmediğiniz tarafını soslu tarafa kapatalım ve elimizle bastıralım. Bu tarafta artık soslu oldu. Artık geri yufkayı tam olarak açabilirsiniz. 

Kırma Börek
Şimdi rendenlenmiş peyniri ya da lor peynirini sos sürdüğümüz yufkanın yarısına serelim. Biraz bol bol kullanabilirsiniz. Yani yufka başına bir 100 gram peynir olacak şekilde yapabilirsiniz. Yufkanın kalan kısmını peyniri serdiğimiz  bölgeye kapatıyoruz ve yufkanın D şeklini almasını sağlıyoruz. Bu işlemle artık kırma börek yapılışının yarısını tamamlamış oluyoruz.  Bu işlem tamamlandıktan sonra ise fırın tepsisini iyice yağ ile buluşturalım.

D şeklini alan yufkayı her iki yanından büzmeye başlayalım ve işlem tamamlandığında dörder santim ara ile keselim. Bu bölmeleri tepsinize yerleştirerek aynı işlemi tüm yufkalar üzerinde uygulayalım. Bu işlemden sonra tepsiye dizdiğimiz kırma böreklerin üzerini kalan sosumuz ile iyice sos sürelim ve tepsiyi fırına atalım. Sosun tümünü kullanmanız gerektiğini de unutmadan söylemeliyim. Yaklaşık bir saat kadar bir sürede böreğiniz hazırdır. İstediğiniz şekilde tabak üzerinde dekore ederek servis edebilirsiniz.  Tepsi böreği sıcak tüketildiğinde iki kat lezzet vermektedir. 

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:03:48

Kırma Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırma Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu, hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patates...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017