borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları

Güzel börek yapımının püf noktaları börek yapanlar için çok önemli bir yere sahiptir. Güzel börek yapmayı da herkes isteyeceği için bu durum gayet normaldir. Börek yapımında püf noktalar olsa da tecrübe biraz daha ağır basmaktadır. Zaman içinde tecrübe ile yeni tatlar deneyerek lezzetli böreğin püf noktalarını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Güzel börek yapmanın püf noktaları devlet sırrı gibidir. Böyle olmasa da bazı bayanlar bu işi abartarak böyle görmektedirler. Bu durumları da herhangi bir tanıdığımızdan bir yemeğin veya başka bir şeyin tarifini istediğimizde alırız ancak o kıvamı ve tadı yakalayamayız. Bunun sebebi ise börek tarifini verirken veren kişi püf noktasını bize söylemez ve ortaya böyle tatsız tuzsuz bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Börek tarifleri 2'ye ayrılmaktadır. Bunlar hazır ve elde yapılan börek tarifleri olmak üzere 2 kısma ayrılmaktadırlar.

Bu iki husus için dikkat edilmesi gereken ve güzel börek yapmanın püf noktaları şöyledir;

Börek için süt çok önemlidir ve yufka üzerini börek yapımında süt ile ıslatılması daha lezzetli olacaktır.

Börek yapımında böreğin üst kısmına yumurta süreriz. Bu yumurtayı soda ile karıştırdığımız zaman böreğimiz hem lezzetli hem de yumuşak olacaktır.

Böreği sebzeli yapmak istiyorsanız sebzeleri yıkadıktan sonra sebze üzerine un serpiniz. Bu un serpme işlemi sebze üzerinde kalan suyu çekeceği için iç olarak koyduğumuz sebze hamuru cıvık olmasını engelleyecektir.

Böreği yaptıktan sonra buzdolabı içerisinde 1-2 saat kadar bekletmemiz tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacaktır.

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek yapmaya başladıktan sonra yumurta olmadığını fark ederseniz ve alacak durumunuz yoksa yapmanız gereken durum 1-2 kaşık yoğurt ile zeytinyağını karıştırmanız ve bun karışımı böreğin üzerine sürmeniz yeterli olacaktır. Sürmeden sonra göreceksiniz ki aynı yumurta sarısı gibi kızaracaktır böreğiniz.

İç malzeme olarak hazırladığımız malzemeyi tepsiye yufka koyduktan sonra geri kalanı ilave ederek yapalım bu şekilde yapmamız tepsinin nemlenmesini ve böreğin alt kısmının da üst gibi kızarmasını sağlayacaktır.

Böreğin pişme süresi bazı durumlara göre değişebilmektedir. Bu değişim size bağlıdır. Sürekli böreği takip ederek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Börek malzemelerimizin tamamının taze olması en hassas konudur. Çünkü tat bozukluğu ve yufkanın taze olması parçalanma ve dağılma durumlarını ortadan kaldıracaktır.

Hazır yufkalar lezzetli olmaktadır ancak evde açılan ve yapılan yufkalar böreğe daha ayrı bir tat verecektir. 

Börek yapımı esnasında böreğin alt kısmına böreğin içinin gelmemesine dikkat edelim. Yağ gelmesi durumunda sorun yokken iç gelmesi halinde böreğiniz alt kısmı tepsiye yapışacaktır ve bu durum hiç hoşunuza gitmeyecektir.

Börek yapımında özellikle su böreği yapımında kullanacağınız peynirin kalitesine dikkat ediniz. Peynir böreğin kalitesini ve tadını etkileyecektir.

Su böreği yaparken yufkayı evde hazırladınız ise yufkaları dinlendirmeniz böreğin kalitesini artıracaktır.

Börek yapımında en önemli yufka hamurudur. Paketli olan unları tercih etmeniz gerekir.

Güzel börek yapmanın püf noktaları bu şekilde anlatmış olduk. Bu kadar tavsiyelerin içinde en önemli püf noktası tecrübedir. Deneyerek yanılma yöntemi ve en güzeline yolculuk börek için geçerlidir. İlk ne yaparsak yapalım çok eksik olacaktır. Ama zamanla aynı şeyi tekrar tekrar yapmamız daha sağlam tecrübe yanında püf noktaları da kendi üretmemizi ve yeni şeyleri bulmamıza yardımcı olacaktır. Aktardığımız püf noktalarda yaparak öğrenilen tecrübelerin toplamıdır. Dikkat edilmesi böreğin kalitesini ve lezzetini artıracaktır.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 17:05:16

Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Su Böreği Kaç Kalori

Su böreği kaç kalori konusu özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve kalorilerinden kurtulmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Görünüşte oldukça masum ve hafif görünen bu böreğin kalori d...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanab...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017