borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









El Açması Tepsi Böreği

El Açması Tepsi Böreği, diğer el açması böreklere göre daha kolay hazırlanabilme özelliği olan el açması tepsi böreğimiz herkes tarafından çok basit olarak hazırlanabilir, Diğer el açması böreklerde ince ve büyük yufkalar açılması gerekirken bu börek küçük yufkalarla yapılması sonucu leziz bir börek elde edebilirsiniz. Sizlerde bu muhteşem böreğin lezzeti ile tanışmak istiyorsanız buyurun birlikte hazırlayalım.

El Açması Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  •  Tuz
  • Aldığı kadar  un
Hamurların Arası İçin
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu

El Açması Tepsi Böreği Hazırlanışı

İlk olarak ufak bir kaseye yaş mayayı ufaladıktan sonra üzerine yarım su bardağı kadar ılık su ekleyip elimizle mayayı mıncıklayıp ezerek mayanın kabarması için 5-10 dakika kadar bekletelim. Ardından Eriyen mayamızı yoğurma kabına alarak üzerine sıvı yağ,  yumurta ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Karışımın üzerine elenmiş un ve tuz ilave ederek üzerine azar azar ılık su ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu ele yapışmayacak yumuşak kıvamda iyice yoğurduktan sonra mayalanarak kabarması için üzerine bir kapak kapatarak 1 saat kadar beklemeye bırakalım. Bizde bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.

Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip ocağa koyarak yağın ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan yağın üzerine ince ince doğranmış kuru soğanı ekleyerek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kuru soğanların üzerine kıymamızı ekleyerek kıyma renk değiştirinceye kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine pul biber, karabiber, kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle lezzetlendirerek iç harcımızı karıştırarak ocaktan alalım. Ardından hamurumuzun ara katlarına sürmek için ayrı tavada tereyağını eriterek üzerine sıvı yağ ekleyerek yağımızı da hazır hale getirerek bırakalım.

El Açması Tepsi Böreği

Daha sonra mayalanmaya bıraktığımız hamur kabararak hacminin iki katına çıktıktan sonra un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak hamurdan 12 adet aynı büyüklükte bezerek hazırlayıp üzerlerine un serpiştirerek bir tepsiye dizelim. Ardından un serpiştirilmiş tezgahımızın 1 adet beze alarak bir oklava veya merdane yardımıyla yemek tabağı genişliğinde açarak üzerini daha önce erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağı karışımıyla yağlayarak bir kenara alalım. Ardından ikinci bezeyi de aynı büyüklükte açarak yağlanmış hamurun üzerine yerleştirelim. Üçüncü bezeyi de aynı şekilde açarak diğer yağlanmış bezelerin üzerine koyarak yağlayalım. Dördüncü bezeyi de aynı irilikte açıp diğer açılmış bezelerin üzerine yerleştirerek bu kez bezemizin üzerini yağlamadan bir grup olarak bekletelim. Kalan diğer bezeleri de dörtlü grup olarak hazırlayalım. 

Ardından hazırladığımız dört bezeden oluşan üçlü gruptan bir tanesini unlanmış tezgahımızın üzerine alarak tepsi genişliğinde açtıktan sonra yufkanın tam ortasından iki parçaya keselim. 2 parçanın geniş kenarlarına iç harcımızdan uzunlamasına koyduktan sonra yufkanın kenarıyla kıymanın üzerini kapatarak rulo şeklinde saralım. Sonra ruloyu elimizle çevirip burarak  yağlanmış tepsinin ortasından başlayıp sararak tepsiye yerleştirelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım. İlk olarak üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürerek yağın üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirelim. Ardından fırını 200 derecede ısınmış fırına verelim.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2015 14:04:14

El Açması Tepsi Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "El Açması Tepsi Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Mercimekli Börek

Mercimekli börek, yapılışı en kolay böreklerden biridir. Bu nedenle ülkemizde oldukça yaygındır. Buna rağmen daha çok ülkemizin batı bölgelerinde tüketilmektedir. Fakat hızlı bir yayılma gösteren bu böreğin yayılmasının eve insanl...

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli börek yapımı, mercimek sevenlerin çok sevdiği tariflerden biridir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir  gayet lezzetli bir börektir sıradan peynirli börekler yerine farklı bir tarif olarak sunabileceğimiz bir börek tarifi...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Açma Patatesli Börek

Açma patatesli börek, toplum olarak patates ile yapılan börekleri daha çok sevmekteyiz. Yufka ile yapılan börekler eğer sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa yufka yerine evde kendiniz hazırlayacak hamur ile kolay açma patatesl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017