borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









El Açma Börek

El Açma Börek, geleneksel böreklerimizden olan el açma böreğin diğer böreklere göre daha şahane bir lezzeti olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ninelerimizden bizlere miras kalan el açma börek çeşitlerinden sadece birisi olan börek tarifimizi sizlerde kolaylıkla hazırlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için harika bir börek şöleni hazırlayabilirsiniz.

El Açma Börek İçin Gerekli Malzemeler

İç Harcı İçin

  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 2 su bardağı kadar orta irilikte dövülmüş ceviz içi
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar pul biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı dolusu ılık süt
  • 1 su bardağı dolusu ılık su
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar elenmiş un

Hamur Katlarına Sürmek İçin

  • 1 paket margarin veya tereyağı

Üzeri İçin

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam ve çörek otu

El Açma Börek Hazırlanışı

El açma börek yapımımıza öncelikle hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Bir paket mayamızı bir kasenin içine ufaladıktan sonra üzerine ılık su ilave ederek mayanın kabarması için bekletelim. Ardından yoğurma kabımıza ılık süt, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı elimizle iyice karıştırarak harmanlayalım. Karışımın üzerine erimeye bıraktığımız mayayı da ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine elenmiş unumuzu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım. Güzelce yoğrularak özlü bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzun üzerini bir kapak yardımıyla kapatarak yaklaşık olarak 1saat kadar mayalanarak hacminin iki katına çıkana kadar beklemeye bırakalım.

El Açma Börek

Hamurumuz mayalanırken bizde böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Öncelikle tavamızı ocağa alarak içine 1 kahve fincanı sıvı yağ ekleyerek yağı kızdıralım ve kızan yağın üzerine kuru soğanı ince kıyım doğradıktan sonra soğanlar diriliklerini kaybedip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kıymamızı ekledikten sonra kıyma bıraktığı kendi suyunu çekip renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine pul biber, karabiber, yeteri kadar tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımızı ocaktan indirerek soğumaya bırakalım. İç harcımızın soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştırarak bir kenarda beklemeye bırakalım. Hamurumuzun ara katlarını yağlamak için tavamıza margarini ilave ederek tavayı ocağa alıp yağın tamamen erimesini sağlayarak yağımızı hazır hale getirelim.

Böreğimizin diğer aşamalarını tamamladıktan sora mayalanarak kabaran hamurumuzu alarak kendi yumruğumuz büyüklüğünde  bezeler hazırlayalım. Hazırladığımız bezeleri tek tek  unlanmış tezgahımızın üzerine arak hazır yufka büyüklüğünde bir oklava yardımıyla açarak yufkamızı daha önceden erittiğimiz yağla boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım ve yağlanmış yufkanın üzerine kıymalı cevizli iç harcımızdan yeri kadar serpiştirdikten sonra yufkamızın kenarlarından başlayarak rulo şeklinde saralım. Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını iyice yağladıktan sonra rulo şekline getirdiğimiz yufkamızı tepsimizin ortasında başlayarak tepsiyi çevirerek hamurumuzu dolayalım. Diğer bezeleri aynı şekilde hazırlayarak tepiyi dolduralım. Ardından hazır hale gelen böreğimizi istediğimiz şekilde dilimledikten sonra üzerine çırpılmış yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürüp üzerine çörek otu serpiştirelim. Daha sonra fırınımızı 200 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek nar gibi kızarıncaya kadar pişirerek böreğimizi fırından çıkartalım. El açma böreğimizin ilk sıcaklığı çıkarak hafif ılıdıktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2015 09:05:47

El Açma Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "El Açma Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak ye...

Mercimekli Börek

Mercimekli börek, yapılışı en kolay böreklerden biridir. Bu nedenle ülkemizde oldukça yaygındır. Buna rağmen daha çok ülkemizin batı bölgelerinde tüketilmektedir. Fakat hızlı bir yayılma gösteren bu böreğin yayılmasının eve insanl...

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli börek yapımı, mercimek sevenlerin çok sevdiği tariflerden biridir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir  gayet lezzetli bir börektir sıradan peynirli börekler yerine farklı bir tarif olarak sunabileceğimiz bir börek tarifi...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Açma Patatesli Börek

Açma patatesli börek, toplum olarak patates ile yapılan börekleri daha çok sevmekteyiz. Yufka ile yapılan börekler eğer sizin damak zevkinize hitap etmiyorsa yufka yerine evde kendiniz hazırlayacak hamur ile kolay açma patatesl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017