borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Ekmek Böreği

Ekmek böreği, böyle bir börek olur mu, ekmekten börek yapılır mı demeyin. Hem de çok güzel oluyor. Lezzeti yerinde bir börek yemek istiyorsanız, evinizde bayat ekmeğiniz biriktiyse, kahvaltıda canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara başlayın. Tarifimizde belirttiğimiz gibi böreği pişirmeden önce 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Eğer aceleniz varsa bunu yapmayabilirsiniz. Ancak buzdolabında bekletilirse, emin olun daha lezzetli bir börek yeme şansınız olacak. Çünkü bayat ekmekler içine dökülen sosu çekecek ve lezzeti aratacaktır. Sözü daha fazla uzatmadan ekmek böreğini hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Ekmek böreği için gerekli malzemeler

  • 1 adet küp doğranmış bayat ekmek
  • 3 adet ekmek
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 gram kaşar loru ya da az tuzlu beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Sıvı yağı
  • Üzerinde kullanılacak rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Böreği

Ekmek böreği yapılışı

İlk olarak önceden küp şeklinde doğranmış olan bayat ekmeklerin yarısını içini yağlamış oluğunuz borcama yayın. Börek için hazırladığınız içine kaşar loru ya da beyaz peynir, karabiber ve ince kıyılmış olduğunuz maydanoz koyduğunuz iç harcını borcamın içindeki bayat ekmeklerin üzerine yayın. Hemen bir kasenin içinde un, süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice karıştırın. Bunu ekmek böreğinde sos olarak kullanacağınız. Bunu borcamdaki ekmeklerin üzerine gezdirin. Şimdi hazırladığınız börek karışımını buzdolabında 1 saat kadar dinlendirmelisiniz. Böylece bayat ekmeklerle sos iyice özdeşleşir. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Daha sonra borcamı fırına koyun.  Böreğin pişmesine yakın dışarıya alarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini böreğin üzerine serpin. Tepsiyi yeniden fırın koyarak, peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Ekmek böreğini sıcak olarak kahvaltıda ikram edebilirsiniz. Sevdikleriniz keyifli bir kahvaltı yapacaktır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 17:02:01

Ekmek Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ekmek Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları içi...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava yufkasından patatesli börek olur mu demeyin çünkü oluyor, hem de çok lezzetli ve çıtır çıtır bir börek oluyor. Deneyenler bilirler, zaten baklava yufkasından börek yapmanın en güzel yanı da böreğinizin çıtır çıtır olma...

Pırasalı El Açması Börek

Pırasalı el açması börek, Bizim kültürümüzde börek denildiği zaman akan sular durur. Geleneklerimizde çeşit çeşit börekler mevcuttur. Akşam yemeği menülerimizde hele ki hanımların meşhur 5 çaylarında mutlaka bir börek çeşidi bulun...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Börek

Kıymalı börek, herkesin lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve atıştırmalık olarak sürekli tüketilen börek tarifi olarak bilinir. Kıymalı börek yapılışında kullan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017