borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Yufkası Nasıl Yapılır

Börek Yufkası Nasıl Yapılır; börekler toplum olarak hamur işlerine olan düşkünlüğümüzden dolayı en çok tüketilen hamur işidir. Börekler misafirlere sunulan ikramlarda ve kahvaltılarımız da vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Böreklerin diğer hamur işlerinden ayrılan yönü ise kullanılan malzemeler gereği doğal yollarla ile yapılan ve kendi ellerimizle yaptığımızdan güven veren birer kahvaltılık ve ikramlarımız arasındadır. Börekleri yaparken genel olarak hanımlar yufkayı marketlerde hazır satın almaktadır. Kolaya kaçan hanımlar fazlasıyla masrafa girmenin yanında böreklerinde kullanılan en önemli malzemeyi bir nevi hazır aldıklarından pekte güven vermemektedir. Günümüzde hazır gıdalarda bulunan kimyasallardan dolayı hastalıklar çoğalmakta ve gerçek lezzetlerini almamaktayız. Bundan dolayı sağlığınız ve cebiniz açısından böreklerde kullanılan yufkayı kendi ellerinizle açmakta büyük fayda vardır. Böreklerde yufkanın ayrı bir önemi vardır. Çünkü kalın açıldığı takdirde lezzetinden mahrum kalabiliriz. Ve o kadar emek verilen böreklerde lezzet olmayabilir. Sizde ailenizle birlikte keyifli bir kahvaltı yapmak ve ailenizle birlikte lezzetli, sağlıklı birer kahvaltı yapmak istiyorsanız; börekler için açılan yufkayı iyi açmalısınız. Aksi takdirde lapa lapa olan börekler sizin maheretli ellerinize gölge düşürebilir. Bundan dolayı sizinle paylaşacağımız börekler için yufka nasıl yapılır, adlı makalemiz ile ince yufkalar açarak lezzetli börekler yapabileceksiniz. Bu sayede hem cebinizi koruyarak hemde hazır gıdaları evinize sokmayarak sağlıklı bir şekilde böreklerinizi yapabileceksiniz. Börekler için yufka nasıl yapılır, açıklayacak olursak;

Börek Yufkası Nasıl Yapılır
Börek Yufkası İçin Gerekli Malzemeler;
  • 1 kg. kadar un,
  • 2 adet yumurta,
  • 200 ml. kadar sıvı yağ,
  • 1 adet kabartma tozu,
  • Bir kase yoğurt,
  • İki çorba kaşığı kadar margarin veya tereyağı ,
  • Bir tutam tuz,
  • Nişasta.
Börek Yufkasının Hazırlanışı;

İlk olarak genişce bir kap alarak içine sırasıyla; yumurtaların sarı kısımı, sıvı yağını, yoğurdu, unu, bir tutam tuzunu ve kabartma tozunu atarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemini ise ne sert olacak nede yumuşak olacak şekilde yoğurun. Orta düzeyde gerçekleştirin yoğurmasını. Yoğurma işlemi gerçekleştikten sonra tereyağını bir tavada kızdırın ve sıvı yağ şeklini alana kadar kızdırın. Ardından yoğurmuş olduğunuz hamuru alarak 5 tane misket şeklinde ayırarak yumaklayın. Her birini ayrı ayrı yapacağınız böreklerin ebatı kadar yufka şeklinde ince ince açınız. Ardından birer tepsi alarak açmış olduğunuz yufkaları diziniz. Her katman arasına kızdırmış olduğunuz tereğı veya margarini arasına fırça veye kaşığın arka kısmı ile sürünüz. Ve bir birlerine yapışmasına izin vermeyin. Son olarakta hazırlamış olduğunuz yufkaları tepsiye dizdikten sonra buzdolabına atınız ve bekletiniz. Bekletme süresi ise çok uzun bir süre değildir. Siz mutfağınızı ve dezgahınızı toparlayana kadar buzdolabında kalması yeterlidir. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz yufkaları böreklerinizin yapımında kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2015 16:18:25

Börek Yufkası Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Yufkası Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017