borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan börekler, günümüzde oldukça farklı çeşitlerde bulunan ve insanlar tarafından oldukça sevilen yiyeceklerdir. Fakat yapılışı zor olan börekler genellikle daha lezzetli börekler olduğu için insanlar bu zahmete girmek istemezler. Ama börek yapmanın püf noktaları bilen insanlar çok kolay bir şekilde börekleri yaparak bu lezzetleri misafirlerine eşlerine ve dostlarına tattırmaktadır. Sizler de börek yapmanın altın kurallarını ve önemli noktalarını bildiğiniz zaman çok kolay bir şekilde böreklerinizi yaparak afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdi börek yapmanın en önemli kurallarına ve dikkat edilmesi gereken hususlara bir göz atalım.
Börek Yapmanın Püf Noktaları
  • Özellikle sebzeli börekler yaparken sebzeler yıkandıktan sonra kurumaya yakın biraz una bularsanız sebzeler yufkaya yapışmaz ve böylece çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu durumun uygulanmaması durumunda sebzeler yufkaya yapışacaktır. 
  • Su böreği yapan kişiler bu böreği hazır yufkalarda yaptıkları için lezzet, yarı yarıya düşmektedir. Bu durumla karşılaşmamak için özellikle su böreğinde yufkaları kendiniz açmaya özen gösterin .Çünkü dışarıdan alacağınız hazır yufka, sizin açacağınız ev yufkasına kesinlikle benzemeyecektir. Yani kendi açacağınız yufka çok daha fazla lezzetli olarak yaptığınız böreği tadan kişileri hayrete düşürecektir. 
  • Yine su böreği yaparken yufkaları haşladığınız su içerisine bolca tuz atmanız lezzet açısından çok daha iyi olacaktır. Bu durumu yufkalarda mutlaka uygulamalısınız. 
  • Herhangi bir börek yapacağınız zaman börek yapımı tamamlandıktan sonra fırın ve pişirme aşamasına geldiğinde böreği yaklaşık olarak 25 dakika buzdolabında bekletirseniz börek malzemeleri tam olarak dinlenerek pişmeye hazır hale gelecektir. Böylece pişirdiğiniz börekten çok daha fazla lezzet elde edeceksiniz
  • Börekler için kesinlikle herhangi bir pişme süresi dikkate alınmamalıdır. Bu duruma yemeklerdeki gibi standart bir süre verilemez. Çünkü börek yapımında birçok etken böreğin pişme süresini etkilemektedir. Örneğin börek yapımında kullandığınız yufkanın kalınlığı böreğin pişme süresinin değişmesine yani bazen uzamasına bazen kısalmasına neden olarak süreyi değiştirmektedir.
  • Tüm bunların yanında yufkayı sereceğiniz tepsiye yağdan başka sıvıyı kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Örneğin tepsiye damlayan yumurta, un, şeker gibi malzemeler böreğin direk olarak tepsiye yapışmasına neden olarak sizleri zor durumlarda bırakabilir. Bu nedenle kesinlikle tepsiye herhangi bir maddenin temas etmemesi gerekmektedir. 
  • Yumuşak bir börek yapmak isteyen kişiler börek yapmanın püf noktaları arasında önemli bir durum vardır. Bu kişiler yumurtayla bir şişe sodayı bir kapta çırparak sos haline getirdikten sonra böreğin üzerine bolca sürebilir. Bu durumda börek lezzet kaybetmeden hem yumuşak olacaktır hem de çok aşırı kabarmayacaktır.
  • Bir diğer püf nokta ise yufkalarını ıslatacak kişiler bu ıslatma işlemini margarinle ya da sıvı yağ ile ıslatarak yaptıklarında çok daha büyük lezzetler alarak lezzet farkını normal bir börekle kıyaslayabilir. Bu nedenle sizlerde bu işlemi margarin ya da sıvı yağ ile kolayca yapabilirsiniz. 
  • Börek yapımında kullanacağınız malzemelerin kesinlikle taze olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü börek yapacağınız malzemeler taze olmadığı zaman bu durum direk olarak lezzetin değişmesine ve böreğin kıvamının tutturulamamasına neden olmaktadır.
  • Son olarak börek için kullanacağınız iç malzemeleri tepsiye en az iki adet yufka kullandıktan sonra yapılmalıdır. Aksi halde yaptığınız bu börek piştikten sonra bu malzemeler tepsinin dibine yapışacaktır ve servis sırasında dağılma problemi meydana gelecektir. 

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:06:38

Börek Yapmanın Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Yapmanın Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek, vücudumuza verdiği enerji, güç ve bağırsakları çalıştırarak bağırsak sorunlarına iyi gelen ıspanak bir çok kişinin yemeklerini ve salatalarını süslemektedir. Şimdi de ıspanağı börek yapımında kullanarak lezzeti bi...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...

Makarnalı Su Böreği

Makarnalı Su Böreği, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve ara öğünlerde de yiyebileceğimiz börekler günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının kolay olması hem de lezzetli olması birçok kişi tar...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Unlu Börek

Unlu börek, Diğer böreklerden farkı ne diyecek olursanız, yufka arasına sürülen yağ ve unun verdiği çıtır  ve farklı lezzeti derim. Unlu böreğin en önemli özelliği çıtır çıtır olmasıdır. Eve gelen misafirlerinize, akşam beş çayını...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017