borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değişik şekillerde börek yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşüneceksiniz. Unutmadan, özellikle börek şekillerinden bahseceğim için iç malzeme tarifi vermeyeceğim. Siz evinizde bulunan malzemelerden istediğinizi kullanarak içini hazırlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin:)

Bohça Böreği Malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 10 adet maydanoz sapı

Yapılışı: Bir kap içerisine yumurta, zeytinyağı, su ve yoğurt koyularak iyice çırpılır. Ayrı bir kaba sıcak su koyularak, maydanoz sapları bu suda yumuşayana kadar bekletilir. Serilmiş olan yufkanın yarısına hazırlanan harçtan yayılır ve yufkanın diğer kısmı ile üzeri örtülür. Yufkanın üzerine çay tabağı koyularak bıçakla daire şeklinde kesilir. Her dairenin üzerine kullanmak idtedğinin iç malzemesinden bir kaşık koyarak tepesini büzüp bohça haline getirin ve maydanoz sapı ile yufka bağlanır. Tüm yufkalar bu şekilde bağlandıktan sonra, içinde yağlı kağıt olan tepsiye dizilerek kalan harç üzerine sürülüp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Büzgülü Duvak Böreği Malzemeler:

Börek Şekilleri

  • 1 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • İsteğe göre çörek otu ya da susam

Yapılışı: 1 adet yufka dört eşit parçaya bölünür. Bir kap içerisine su ile zeytinyağı koyulur ve karıştırılır. Parçalardan birinin üzerine bu karışım sürülür ve yufka, sivri kısmından geniş kısmına doğru büzülür. Büzülen yufkanın kelebek şeklini alacak şekilde iki ucu yan yana getirilir. İsteğinize göre hazırladığınız iç malzemesinden yufkanın ortasına koyulur ve alttaki büzgülü kısım diğer kısmın üzerine sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra, tüm yufkkalar içine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı ile zeytinyağı karıştırılıp yayılır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir. 

Karnıyarık Böreği Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • Kullanmak istediğiniz iç malzemeleri
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe göre çörek otu veya susam

Yapılışı: Bir adet yufka tezgahın veya düz bir zeminin üzerine serilerek sekiz eşit parçaya bölünür. Diğer yufka için de aynı işlem tekrarlanır. Küçük bir kabın içine yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı zeytinyağı koyularak karıştırılır. Yufkanın üçgen şeklinde olan ilk parçası alınarak üzerine, yağ ile hazırlanan karışımdan sürülür. Sonra, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine koyulur ve tekrar yağlı karışım sürülüp üzerine de isteğe göre hazırlanmış harç koyulur. Son olarak, sıgara böreği gibi fakat çok sıkmadan sarılır. Tüm yufkalar aynı işlemden geçtikten sonra üzerlerine derin çizik atılır ve açılan yarıklara  birer adet dilimlenmiş domates ile biber yerleştirilir. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tüm yufkalar içinde yağlı kağıt bulunan tepsiye dizilerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 16:59:28

Börek Şekilleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Şekilleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Yufkalı Karnıyarık Böreği

Yufkalı Karnıyarık Böreği, kısa zamanda kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli olduğu kadar görünüşüyle de göz dolduran bir börek çeşididir. Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde ara sıcak ola...

Üçgen Börek

Üçgen Börek muska börek olarak da bilinen yapımı kolay ve lezzetli börekler arasında yer alır. Çeşitli şekillerde, farklı hamurlar ve iç malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz bu böreği dilerseniz el açması hamurdan, dilerseniz yu...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Çağdaş Börek

Çağdaş börek, müşterilerine sunduğu birbirinden leziz börekleriyle tanınmış, verdiği hizmetle evde börek yapmaya zamanı olmayan ya da aniden gelen konukları için ikramlık sunmayı düşünenler için büyük bir kolaylık sağlayan börek e...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017