borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Poğaça Tarifleri

Börek poğaça tarifleri, Hamur işleri hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. İster evli ister bekar olalım, misafir geldiğinde ve ya küçük atıştırmalık olarak bir hamur işine ihtiyaç duyarız. İşte sizlere bir birinden lezzetli, denenmiş ve tam not almış  poğaça ve börek tarifleri.

Maydanozlu Poğaça Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı/margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 su bardağı un

Yapılışı: Oda sıçaklığındaki tereyağ ile yumurtalar derin bir kapta karıştırırlır. Bir yumurtanın sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır. Kabın içine sirke, şeker ve yoğurt da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ile azar azar un da karışıma eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Peynir rendelenerek ayrı bir kaba alınır. Üzerine iri doğranmış maydanozlar eklenir ve karıştırılır. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elle bastırılarak biraz açılır. Açılan hamura hazırlanan peynirli iç koyulur ve klasik poğaça şekli verilir. Son olarak, üzerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine alınır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Börek Poğaça Tarifleri

Beşamel Soslu Mantarlı Börek Malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • 1 kase mantar
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Yapılışı: Mantarlar temizlenip yıkandıktan sonra orta kalınlıkta doğranır. Bir tavaya sıvıyağ koyularak hazırlanan mantarlar sotelenir. Mantarlar sotelenince üzerine tereyağı koyulur ve eritilir. Erime işleminden sonra azar azar un da eklenip biraz kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek koyu bir kıvam alıncaya dek pişirilir. Son olarak tuzu eklenen malzemeler ateşten alınır. Yufka, üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür ve her parçanın geniş kısmına hazırlanan malzemeden koyulur. Malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirilerek rulo şeklinde sarılır. Böreğin uç kısmını kapatmak için bir kaseye su koyulur ve uç kısım bu suya batırılır. Geniş bir kapta yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Ayrı bir kaba da galeta unu koyulur. Börekler önce yumurta sarısına sonra da galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Pişen börekler sıcak olarak servis edilir. 

Pratik Midye Poğaça Tarifi Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı margarin
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı, tuz
  • 100 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Elenmiş un derin bir kaba alınarak ortası açılır. İçine eritilmiş margarin, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker ile tuz eklenir ve habur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve el ile açılarak içine hazırlanan malzemeler koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Son olarak, poğaçalar süzgeçin tersine veya rendenin üzerine bastırılıp tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun…

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:17:42

Börek Poğaça Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Poğaça Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık böreği daha önce tattığınız böreklerden oldukça farklı olan ancak kesinlikle çok beğeneceğiniz börek tarifleri arasında yer alıyor. Adı sebebi ile korkmanıza da gerek yok, çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız bu börek...

Yufkalı Peynirli Börek

Yufkalı Peynirli Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ve günün diğer öğünlerinde de sofraları süsleyen börekler bir çok kişi tarafında tercih edilmektedir. Sunumunun şık olması ve yapılışının da pratik olması tercih edil...

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek pratik olarak hazırlanabilecek börek çeşitlerinden biridir. El açması börek yapmayı bilmeyenler ya da el açması börek yapmaya vakti olmayanlar için hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilecek olan bu böreği yapm...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Su Böreği Kaç Kalori

Su böreği kaç kalori konusu özellikle fazla kilolarından şikayetçi olan ve kalorilerinden kurtulmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Görünüşte oldukça masum ve hafif görünen bu böreğin kalori d...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanab...

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017