borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Börek Hamuru

Börek Hamuru, hafta sonu kahvaltılarınız ve çay saatlerinizde aileniz ve sevdikleriniz için nefis bir börek yapabilmek için kullanabileceğiniz mayalı bir hamurdur. El açması börek yapmaktan korkan bayanların da rahatlıkla kullanabilecekleri bir hamur olması sebebi ile börek yapmayı planladığınız zaman yufka ya da milföy hamurları yerine bu hamuru kullanmanız yararınıza olacaktır.

Börek Hamuru Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı kullanılmayacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Börek Hamuru Hazırlanışı

Bir bardak ılık sütün içerisine kuru mayayı ve şekeri koyup biraz karıştırdıktan sonra maya kabarsın diye ılık bir yerde bekletiyoruz. Hamur yoğurma kabının içerisine önce bir yumurtayı tamamen kırıyoruz, ikinci yumurtanın ise sadece akını alıyoruz. Sarısını ise böreğinizin üzerine sürmek için ayırabilirsiniz. Yumurtayı iyice çırpıyoruz. Yumurtayı rengi dönene dek çırptıktan sonra sıvı yağ, ılık su ve tuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu arada ılık sütte bulunan mayalı karışımı da sıvıların içerisine alıp hepsini iyice karıştırıyoruz. 

Börek Hamuru
Tüm sıvılar karıştıktan sonra unu da yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğimiz zaman hamur yoğurma kabındaki hamuru çıkarıp kabın dibine biraz un serpiştirdikten sonra hamuru tekrar kabın içine alıyoruz ve üzerine de biraz un serpiştiriyoruz. Bir bezle üzerini ördükten sonra ılık bir yerde 45 dakika bekletiyoruz. Bekleyip mayanın da etkisi ile şişen hamuru birkaç tur daha yoğuruyoruz. Bu sayede mayanın etkisiyle şişen hamurun içerisinde bulunan hava kabarcıklarından kurtuluyoruz. Daha sonra bu hamuru bezelere ayırarak un yardımıyla açıp dilediğimiz gibi bir börek yapmaya başlıyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2015 15:33:13

Börek Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Börek Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Börek Fırını

Börek Fırını, börek yapmaya zamanı olmayan ya da börek açma konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan ve özellikle bayram gibi günlerde gelen misafirlerine çayın yanında el açması börek ikram etmek isteyenlerin imdadına koşmaktadı...

Yufkadan Kıymalı Börek

Yufkadan kıymalı börek, severek tüketilen böreklerden biridir. Bazıları kıymalı böreği pek sever. Her zaman için gözdeleri kıymalı hazırlanan böreklerdir. Aslında kıymalı böreğin hazırlanması diğer malzemelerden daha kolaydır. Hem...

Sude Börek

Sude Börek tüm börek ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda güvenebileceğiniz, el açması tepsi börekleri ile börek yapmaya vakti olmayanların yardımcısı olan bir börek evidir. Sağlık yönetmeliklerine uygun olarak hijyenik koşullarda...

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Sodalı Peynirli Börek

Sodalı peynirli börek, yeni bir börek tarifiyle yeniden sizlerleyiz. sabah kalvaltımızda, iftar yada sahur sofralarımızda, misafir sofralarımızda eksik etmediğimiz yüzlerce yapılış şekli olan börek tariflerinden sodalı ve peynirli...

Patatesli Börek

Patatesli börek, diğer böreklerden faklı olarak patateslerin böreğe oluşturmuş olduğu eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Patatesli börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları yemek...

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler gen...

Makarnalı Yalancı Su Böreği

Makarnalı Yalancı Su Böreği, hem börekler hem de makarna vazgeçemediğimiz tatların başında gelmektedir. Makarna hem hem pratik olması hem de süre bakımından çok çabuk hazırlanabilmesi açısından bir çok kişi tarafından hem öğlen ar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017