borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta


Banyolu börek tarifi Oktay Usta, bazı yörelere göre farklılık gösterebilir. Kimi yörede malzemesine yoğurt, zeytinyağı konulurken bazı yörelerde ise margarin konulmaktadır. Malzemeler farklılık gösterse de damak tadı ve lezzeti hemen hemen aynıdır. Bizim aşsağıda anlattığımız tarifimiz Oktay usta 
tarafından yapılan ve önerilen banyolu börek tarifidir.

 Oktay usta banyolu börek malzemeleri:
  • 3 adet hazır yufka
  • Yarım kalıp tuzsuz beyaz peynir veya ekşimik
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım paket margarin
  • Bir adet yumurtanın sarısı
  • Karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
  • Çörek otu
 Oktay usta banyolu börek yapılışı:
 
Hazır yufka kullandığımızdan öncelikle börek içi hazırlanır. Bir kap içerisine beyaz peyniri ufalarız. Maydonazları güzelce yıkayarak, saplarından
ayırarak ince ince kıyalım ve ufaladıgımız peynirle karıştıralım. Bunun içerisine pul biberi, kimyon ve karabiberi ekleyelim. Oluşan harcı güzelce 
karıştıralım. Sonra margarini bir tavaya alarak eritelim ve soğumasıni sağlayalım. İlk yufkayı alarak düz bir zemine yayalım. Soğumasını sağladığımız
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
margarini üzerinde gezdirdikten sonra üstüne ikinci yufkayı yerleştirelim. Tekrar yağı gezdirip üçüncü yufkayı da yerleştirelim. Binada aynı işlemi 
uygulandıktan sonra bıçak la onaltı eşit parçaya bölünür. Böldüğümüz her bir parçaya hazirladigimiz malzemeden koyarak genişçe sararız.
Bu işlemleri bitirdikten sonra geniş bir tencere içine soğuk su doldurulur. Hazırlanan börekler içerisine koyulur. Otuz dakika soğuk su dolu tencerenin
içerisinde bekletilen börekler daha sonra tencerenin içerisinden çıkartılırken, elinizle sıkarak suyunun süzülmesini sağlayın. 
Tabanı yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Son olarak çörek otunu fırça yardımıyla üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp, altın 
sarısı olana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:11:33

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Patatesli Kıymalı Gül Böreği

Patatesli Kıymalı Gül Böreği, eğer sizde börek seven kişilerdenseniz bu güzel tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Konuklarınıza da rahatlıkla ikram edilebilecek çok güzel bir börek tarifidir. İsterseniz şimdi bu güzel böreği...

Yufkalı Karnıyarık Böreği

Yufkalı Karnıyarık Böreği, kısa zamanda kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli olduğu kadar görünüşüyle de göz dolduran bir börek çeşididir. Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde ara sıcak ola...

Üçgen Börek

Üçgen Börek muska börek olarak da bilinen yapımı kolay ve lezzetli börekler arasında yer alır. Çeşitli şekillerde, farklı hamurlar ve iç malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz bu böreği dilerseniz el açması hamurdan, dilerseniz yu...

Pasta Börek Fırını

Pasta Börek Fırını çeşitli börek ve pasta ürünleri ile günlük olarak hazırlanan taze tatları ile tüm pata ve börek ihtiyaçlarınızın karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile ev yapımı börek ve pasta i...

Çağdaş Börek

Çağdaş börek, müşterilerine sunduğu birbirinden leziz börekleriyle tanınmış, verdiği hizmetle evde börek yapmaya zamanı olmayan ya da aniden gelen konukları için ikramlık sunmayı düşünenler için büyük bir kolaylık sağlayan börek e...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Pırasalı Börek

Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçekten...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017