borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Arnavut Böreği

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz ıspanağı sadece salça ve tuzla ovarak kullanabilirsiniz. Patlıcanlısını yapmak isterseniz soğan, patlıcan ve kıymayla hazırladığınız harcı kullanabilirsiniz. Soğanlı yapmak isterseniz, soğanı yemeklik doğrar gibi hazırlayıp yağda salça ve az kıymayla kavurabilirsiniz. Sadece pırasalı harç dışındaki iç malzemelerin içine 1 su bardağı su ilave edilmelidir. Şimdi gelelim pırasalı arnavut böreğini beraber hazırlamaya Kolay gelsin.

Arnavut böreği için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri

  • 7 su bardağı kadar elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve su

İç harcı

  • 4-5 adet pırasa
  • Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzeri için hazırlanır.

Arnavut böreği yapılışı

Yoğurma kabının içine elenmiş unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve suyu koyarak yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde, bunu yarım sat kadar dinlendirmelisiniz. Bu sırada sizde pırasalı olan iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bunun için pırasaların beyaz kısımları haricindeki yerlerini yıkayarak, ince bir şekilde kıyın. Tavaya zeytinyağını koyarak doğranmış pırasaları ve tuzu ilave edin. Bunu kısık ateşte pişirin. Malzeme ılındıktan sonra içine 1,5 su bardağı yoğurdu karıştırın. Böylece böreğin iç harcı hazırlanmış oldu.

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yaptığınız beze sayısı mutlaka tek olsun. Çünkü her zaman böreğin üst katı alt katından bir fazla yufkayla yapılır. Bunun nedeni börek pişerken hava almadığından üstü fazla kabarır. Bu bazen fırının üstüne kadar değebilir. Bu yüzden üst kata bir kat fazla beze koymak iyidir. Eğer üst katı fazla şişerse, üzeri yanmasın diye böreğe bıçakla birkaç tane delik açılması önerilir.

Arnavut Böreği

Açtığınız bu yufkaların üzerine zeytinyağı sürün. Bunları yedili ve sekizli olarak üst üste koyun. Önce yedili olan yufkayı tepsinin büyüklüğüne kadar açın. Bunu içini yağladığınız fırın tepsisine koyun. Yufkanın kenarlarını biraz yükselterek içine hazırladığınız pırasalı harcı döşeyerek yayın. Bunların üzerine sekizli yufkayı açarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarını kıvıra kıvıra kapatın. En üste 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırladığınız karışımı sürün.

Fırını 200 derecede ısıtarak fırın tepsisini içine koyun. Fırında kızaran böreği çıkarınca, üzerine yarım su bardağını geçkin su serpiştirin. Bunu emiz bir örtüyle örterek en az yarım saat dinlendirmelisiniz. Arnavut böreği elde açılmasına rağmen, oldukça pratik bir tariftir. Üstelik oldukça lezzetlidir. Sevdiklerinize ister kahvaltıda, isterseniz çay saatinde bu böreği ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 17:17:04

Arnavut Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Arnavut Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Yufkalı Ispanaklı Börek

Yufkalı Ispanaklı börek, herkesin lezzetle tüketmiş olduğu bir börek türüdür. Yufkalı Ispanaklı börek aynı anne elinden yapılmış gibi lezzetli olan bir börek türüdür. Bu börek hem sağlık açısından hemde tür bakımından enfes bir l...

Avcı Böreği Nasıl Yapılır

Avcı böreği nasıl yapılır, yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına rağmen ege bölgesinin yöresel bir lezzetidir. Zaten egeliler hamur işine çok düşkün olmasıyla bilinmektedir. Malzemeleri oldukça zengindir malzemeleri zengin olduğu...

Kaytaz Böreği

Kaytaz böreği, Hatay’ın Antakya ilçesine ait, yöresel bir börek türüdür.  Kaytaz böreği lezzet olarak lahmacunu andırmaktadır ve bu lezzeti öğle ve akşam yemeklerinin yanında veya bir misafir geldiğinde çay ile ikram etmeniz mü...

Kırma Börek

Kırma Börek, Birçok insanın misafirlerine ikram ettiği yiyeceklerin en başında yer alan kırma börek oldukça eski tarihe dayanır. Birçok çeşidi olan bu börek genellikle peynirli tercih edilmektedir. Bu nedenle bende sizlere kırma b...

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabile...

Hazır Yufka İle Ispanaklı Börek

Hazır yufka ile ıspanaklı börek, ıspanak, içerdiği bol miktarda A, B, C ve E grubu vitaminleri ve magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile şifa kaynağı olan bir bitkidir. Aynı zamanda demir yönünden çok zengin olan ıspanak, bi...

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık böreği Oktay ustanın önerileri ile yapılmalıdır. Eşsiz bir tat olan karnıyarık böreği hemen her insanın vazgeçilmezleri arasındadır. Biraz karmaşık gibi görünse de Oktay ustanın tariflerini okuyarak ve dinleyerek kar...

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Gül Böreği

Patatesli gül böreği, ülkemizde en fazla tüketilen ve en çok sevilen böreklerden biridir. İster estetik görünümü ile olsun ister çıtır lezzet ile olsun mükemmeller mükemmeli olan bu börek sizleri ve misafirlerinizi lezzeti ile büy...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017